Video | Fabio Jakobsen vertelt het heftige verhaal van z'n comeback (naar het leven en als wielrenner) in een korte documentaire

Z'n artsen komen ook aan het woord over hoe ze Jakobsen bijvoorbeeld z'n originele gebit weer hebben teruggegeven. Indringende beelden. Na het bekijken van dit filmpje heb je nóg meer respect voor Fabio!

fabio jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Door het einde van vorig seizoen (de Vuelta) en het begin van het huidige seizoen vinden we het al bijna weer normaal dat Fabio Jakobsen wint. In de Ronde van Spanje pakte hij drie ritten en het groen; in dit prille seizoen staat de teller met zeges in de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve alweer op vier.

Op basis van deze cijfers kun je zeggen dat Jakobsen, samen met Caleb Ewan, op dit moment de beste sprinter ter wereld is. Maar laten we vooral ook niet vergeten waar hij vandaan komt.

De crash in Polen, we hebben de beelden allemaal nog op ons netvlies staan. Maar hoe zwaar de periode erna precies was, is lastig om te beseffen. Eerst natuurlijk het gevecht om überhaupt in leven te blijven; daarna weer mens worden en pas daarna ook weer wielrenner.

Jakobsen postte op z'n Instagram een korte documentaire die dat proces goed beschrijft. De Heukelomer komt zelf aan het woord, maar de artsen die hem behandelden ook.

"In het begin was ik alweer blij als ik een appel kon eten zonder pijn." Het is slechts één van de vele zinnetjes die beklijft na het bekijken van deze zeven indrukwekkende minuten over z'n comeback, als mens en als wielrenner.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.