HomePelotonpraatSarah De Bie, vrouw van Wout van Aert, start podcast over het...

Sarah De Bie, vrouw van Wout van Aert, start podcast over het moederschap: ‘Wout weet wat ik ervoor doe’

In Het Nieuwsblad vertelt Sarah De Bie, de vrouw van Wout van Aert, over haar nieuwe project: een podcast over moederschap.

Het leven als moeder en vrouw van een wielrenner is niet altijd even makkelijk, vertelt De Bie. “Ik besef maar al te goed dat ons leven veel voordelen biedt. Maar ik heb altijd mijn plan moeten trekken. Wout is nu drie weken weg. Daarvoor is hij een week thuis geweest, en daarvoor was hij twee weken weg. Ik klaag niet, maar het is niet simpel.”

“Als ik wil sporten, iets gaan drinken of überhaupt iets wil doen, moet ik hulp vragen. Ja, ik kan Georges meenemen, maar wij zijn al zoveel in het buitenland. In de mate van het mogelijke probeer ik hem thuis structuur te geven.”

Samen met actrice Dorien Reynaert maakt De Bie sinds kort een podcast over het moederschap: TwentyFourSeven. De naam blijkt verzonnen door Van Aert. “Wout weet wat ik ervoor doe. Ik voel mij als mama ook enorm gerespecteerd door hem. Weet je dat hij de naam van de podcast heeft bedacht? We zaten in de zetel te brainstormen. Hij zei: twenty four seven. Want mama's zijn altijd bezig.”

“Uit die toon blijkt veel respect. Wout zit er ook mee in als het met mij wat minder goed gaat. Op een bepaald moment sliep Georges slecht. Ik zat er wat door. Hij heeft toen gezegd: 'We moeten er iets aan doen. Een vaste dag bij de grootouders. Of toch een crèche zoeken.' Het ging gelukkig vanzelf weer over. Ik was ook opnieuw beginnen te sporten, maar die steun deed deugd. Hij polst ook vaak naar mijn gevoel.”

De Bie heeft ook haar eigen carrière opgeofferd voor haar gezin. “Toen we de teaser van de podcast postten, reageerde iemand: 'Alsof die weet wat werken is.' Dat komt binnen, want die persoon oordeelt zonder mij of mijn situatie te kennen. Ik zorg voor Georges en ik doe onze boekhouding, kledinglijn en de administratie van ons vastgoed. Maar als iemand vraagt: 'Werk jij?', moet ik nee zeggen. Want ik kan daar geen omschrijving aan geven.”

“Ik weet dat ik geprivilegieerd ben. Maar het is jammer dat mensen alleen dat zien, en niet de andere kant. Dat oordelen maakt dat ik soms aan mijzelf begin te twijfelen. Ja, wat doe ik eigenlijk? Maar als ik naar de huisarts ga omdat ik weer eens maagproblemen heb, zegt die: doe nu toch eens wat rustig.”

“Naast mijn bachelor heb ik intussen drie opleidingen gedaan. Altijd dacht ik: misschien krijg ik dit wél voor elkaar. Maar het gaat gewoon niet. Dus heb ik me erbij neergelegd. Het is ofwel kiezen voor Wout zijn carrière en zelf even wachten en een podcast doen. Of mijn kind en mijzelf veel stress aandoen. Ik ben er nu oké mee.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Remco Evenepoel beantwoordt vragen van fans: ‘Of ik al gedacht heb aan veldrijden? Ja’

Soudal QuickStep is vertrokken op trainingskamp in het Spaanse Calpe. Ook Remco Evenepoel is...

Thomas Dekker stopte met drinken: ‘Het heeft me een ander leven gegeven’

Thomas Dekker kende op z'n zachtst gezegd een wielerloopbaan met de nodige hobbels. Hij...

De renners die er over zo’n 3 jaar moeten staan: deze toptalenten komen Team Jumbo-Visma versterken

Merijn Zeeman vertelde in de eindjaarsspecial van Wieler Revue dat ze binnen Team Jumbo-Visma...

Meer zoals dit

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Remco Evenepoel beantwoordt vragen van fans: ‘Of ik al gedacht heb aan veldrijden? Ja’

Soudal QuickStep is vertrokken op trainingskamp in het Spaanse Calpe. Ook Remco Evenepoel is...

Annemiek van Vleuten bij de Masai in Kenia: goat ontmoet goat

Annemiek van Vleuten vertoeft op dit moment in Kenia voor een fietsvakantie. Niet zomaar...