Video | Tom Dumoulin rijdt tijdrit uiteraard in kampioenstrui maar ook op speciale kampioensfiets en het is een lust voor het oog! 

Tom Dumoulin op de tijdritfiets is altijd al een genot voor het oog, maar helemaal op de Nederlandsevlagfiets die Cervélo voor 'm maakte. Bekijk hieronder de beelden!

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Tom Dumoulin legde gisteren qua prestatie een prima tijdrit neer in de woestijn. Op het pannekoekplatte parkoers in de UAE Tour werd hij achter de specialisten in dit korte, vlakke werk - de tijdrit was maar 9 kilometer lang - keurig derde. Stefan Bissegger bleef Dumoulin 14 seconden voor; Filippo Ganna 7.

Maar behalve dat het hard ging, zag het er ook weer fantastisch uit. Tom op z'n tijdritfiets blijft stilistisch gezien een van de mooiste dingen die het wielrennen te bieden heeft. Tijdritporno, noemt Thijs Zonneveld het weleens.

Daar sluiten wij ons bij aan, zeker als Dumoulin ook nog eens de Nederlandse kampioenstrui draagt en de voorvork van z'n Cervélo een mooie paintjob in de roodwitblauwe kleuren heeft gekregen. Een lust voor het oog!

In dit korte filmpje van de Instagram van Jumbo-Visma kun je Tom en de fiets eens goed bewonderen.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.