Eddy Planckaert maakt als Sporza-analist plaats voor jeugd: 'Ik heb zelf gevraagd om een pauze in te lassen'

Ook bij Sporza hebben enkele transfers plaatsgevonden na het vertrek van commentator Michel Wuyts.

Planckaert

De plek in de commentaarcabine wordt ingenomen door Karl Vannieuwkerke, die samen met José De Cauwer de koers aan elkaar zal praten. "We gaan 24 koersen samen zitten in een cabine en ik word altijd vrolijk als ik José zie", vertelt Vannieuwkerke in de podcast De Tribune. "Als de koersen ook nog spannend en mooi worden, dan gaan we een mooie tijd tegemoet."

Vannieuwkerke - die afgelopen jaren verslag en interviews deed vanuit de studio - wordt opgevolgd door Maarten Vangrambergen. De vaste analisten van Vangrambergen worden Marijn de Vries en ex-wielrenner Bert De Backer, die afgelopen seizoen nog in dienst reed van B&B Hotels p/b KTM.

Dat betekent dat Eddy Planckaert niet terugkeert aan de analistentafel van Sporza. "Ik heb zelf gevraagd om een pauze in te lassen. Een beetje plaats maken voor de jeugd. Elk zijn beurt is niet te veel, nietwaar?", reageerde hij op het nieuws dat hij stopt bij Sporza.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.