Frans Maassen over off-day Dumoulin in UAE Tour: 'Zeker na de etappe van gisteren hadden we dit niet aan zien komen'

Gisteren reed Tom Dumoulin een goede tijdrit, maar in de eerste bergetappe viel hij uit het klassement. Hij kwam als 48ste over de meet.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dat hadden ze niet zien aankomen bij Team Jumbo-Visma, vertelde ploegleider Frans Maassen na afloop. "Dit is een behoorlijke domper. We hadden er alle vertrouwen in dat Tom met de besten mee zou gaan, maar hij had de benen niet vandaag. Zeker na de etappe van gisteren hadden we dit niet aan zien komen."

Volgens Maassen had ook Chris Harper meer eruit kunnen halen. "Hij was wat onstuimig en deed twee aanvallen die hij beter niet had kunnen doen. Met de benen die hij had, had hij zeker bij de beste twintig kunnen eindigen."

Bij de pakken neerzitten doet echter Maassen niet, maar een goed klassement zit er in de Emirates niet meer in. Met Olav Kooij hoopt de ploeg nog wel succes te boeken in de resterende vlakke etappes. "Morgen gaan we er weer vol tegenaan en hopen we het beter te doen dan vandaag."

De vierde etappe werd overigens glansrijk gewonnen door Tadej Pogacar, die met een ferme sprint Adam Yates en Aleksandr Vlasov achter zich wist te houden.