Jumbo-Visma manager Richard Plugge gaat niet mee in tweestrijd met Quick Step-Alpha Vinyl: 'Hou ook INEOS in de gaten met Pidcock en Van Baarle'

Team Jumbo-Visma versterkte de voorjaarskern spectaculair deze winter. Manager Richard Plugge waakt echter voor de favorietenrol.

Plugge

Team Jumbo-Visma tegen Quick Step-Alpha Vinyl. Het gaat al dagen over de vraag of die eerste ploeg sterk genoeg is om als team te strijden tegen Quick Step-Alpha Vinyl. Jumbo-Visma-manager Richard Plugge verwacht echter niet dat de ploeg heel anders benaderd zal worden ten opzichte van voorgaande jaren.

"Is het nieuw dat er naar ons gekeken wordt? Volgens mij is dat al een paar jaar gaande", vertelt Plugge tegen Het Nieuwsblad. "Met Wout hebben we al langer een renner naar wie iedereen kijkt. Dat gaat nu niet anders zijn. Houd ook INEOS Grenadiers trouwens maar in de gaten. Met Tom Pidcock en Dylan van Baarle."

Toch kan Plugge niet anders dan constateren dat de ploeg er voor het voorjaar beter op is geworden. "Maar al die versterkingen zijn er niet alleen voor de lente. Natuurlijk kan Tiesj Benoot een rol spelen als eerste luitenant van Wout, maar Tiesj is gewoon een geweldige renner van wie we hoge verwachtingen hebben, ook in andere wedstrijden."

Bij Team Jumbo-Visma hebben ze specifiek uitgesproken dat het winnen van een monument een groot doel is dit seizoen. En dan het liefst de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Toch is Plugge het er niet mee eens dat het voorjaar is mislukt mocht dat niet lukken. "Er zijn geen kleine wedstrijden meer, zeker niet in een seizoen waar de WorldTour-licenties op het spel staan en iedereen wil winnen."

"Ik zeg maar wat: als Van Aert straks niet de Ronde van Vlaanderen maar wel Dwars door Vlaanderen wint, gaan we dan beweren dat dat een kleine wedstrijd is? Probeer die koers maar eens te winnen."

Hoe dan ook zullen alle ogen gericht zijn op Wout van Aert, die zaterdag al als onbetwiste topfavoriet aan de start staat van Omloop Het Nieuwsblad. "Wout is niet anders gewend. Als hij ergens aan de start staat, is dat om te winnen. Dat wil niet alleen de buitenwereld, dat wil hij vooral zelf. Wout haalt bovendien voor een wedstrijd rust uit de wetenschap dat hij er alles aan gedaan heeft. Dan is het veel makkelijker om met die druk om te gaan."