HomeAchtergrondJumbo-Visma manager Richard Plugge gaat niet mee in tweestrijd met Quick Step-Alpha...

Jumbo-Visma manager Richard Plugge gaat niet mee in tweestrijd met Quick Step-Alpha Vinyl: ‘Hou ook INEOS in de gaten met Pidcock en Van Baarle’

Team Jumbo-Visma versterkte de voorjaarskern spectaculair deze winter. Manager Richard Plugge waakt echter voor de favorietenrol.

Team Jumbo-Visma tegen Quick Step-Alpha Vinyl. Het gaat al dagen over de vraag of die eerste ploeg sterk genoeg is om als team te strijden tegen Quick Step-Alpha Vinyl. Jumbo-Visma-manager Richard Plugge verwacht echter niet dat de ploeg heel anders benaderd zal worden ten opzichte van voorgaande jaren.

“Is het nieuw dat er naar ons gekeken wordt? Volgens mij is dat al een paar jaar gaande”, vertelt Plugge tegen Het Nieuwsblad. “Met Wout hebben we al langer een renner naar wie iedereen kijkt. Dat gaat nu niet anders zijn. Houd ook INEOS Grenadiers trouwens maar in de gaten. Met Tom Pidcock en Dylan van Baarle.”

Toch kan Plugge niet anders dan constateren dat de ploeg er voor het voorjaar beter op is geworden. “Maar al die versterkingen zijn er niet alleen voor de lente. Natuurlijk kan Tiesj Benoot een rol spelen als eerste luitenant van Wout, maar Tiesj is gewoon een geweldige renner van wie we hoge verwachtingen hebben, ook in andere wedstrijden.”

Bij Team Jumbo-Visma hebben ze specifiek uitgesproken dat het winnen van een monument een groot doel is dit seizoen. En dan het liefst de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Toch is Plugge het er niet mee eens dat het voorjaar is mislukt mocht dat niet lukken. “Er zijn geen kleine wedstrijden meer, zeker niet in een seizoen waar de WorldTour-licenties op het spel staan en iedereen wil winnen.”

“Ik zeg maar wat: als Van Aert straks niet de Ronde van Vlaanderen maar wel Dwars door Vlaanderen wint, gaan we dan beweren dat dat een kleine wedstrijd is? Probeer die koers maar eens te winnen.”

Hoe dan ook zullen alle ogen gericht zijn op Wout van Aert, die zaterdag al als onbetwiste topfavoriet aan de start staat van Omloop Het Nieuwsblad. “Wout is niet anders gewend. Als hij ergens aan de start staat, is dat om te winnen. Dat wil niet alleen de buitenwereld, dat wil hij vooral zelf. Wout haalt bovendien voor een wedstrijd rust uit de wetenschap dat hij er alles aan gedaan heeft. Dan is het veel makkelijker om met die druk om te gaan.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Rob Harmeling wilde helemaal geen ploegleider worden, maar: ‘Dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen!’

Twee weken geleden klapte Bas Tietema in een gesprek met RTV Oost al enigszins...

Froome doet zijn verhaal over langdurige covidsymptomen en waarschuwt collega’s: ‘Heel erg geleden’

Chris Froome haalde tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk ongetwijfeld zijn beste niveau sinds...