5 Darkhorses voor het openingsweekend waar je gegarandeerd mee gaat scoren in je wielerspelletjes

Met onze ongeëvenaarde wielerkennis doen we je even wat geheimtips aan de hand als je nog renners nodig hebt voor je pooltjes (of misschien wat wil inzetten).

kevin geniets

Kijk, voorspellen dat Wout van Aert kort gaat eindigen in Omloop Het Nieuwsblad of dat Fabio Jakobsen een dag later de topfavoriet is als het op een sprint aankomt in Kuurne-Brussel-Kuurne dat kan iedereen. Het gaat erom de wat meer verrassende namen...

De Spion van het Peloton van Sporza deed al een duit in het zakje, maar hieronder delen wij zelf ook wat namen met je. Doe er je voordeel mee!

P.S. We gebruiken in de kop het woord gegarandeerd, maar die kun je natuurlijk niet geven in de wielersport, dus geen boze mailtjes op maandag mocht het allemaal iets anders uitpakken... ;)

1) Kevin Geniets

De kampioen van Luxemburg reed zowel in de bergen als in de sprints van de Tour des Alpes Maritimes et Var verdienstelijk mee en reed drie plaatsen in de top 20 bij elkaar - in een massasprint eindigde hij zesde, in de heuvel/bergritten zat hij in de groep achter de echte kleppers.

Als je die ingrediënten combineert, kom je uit bij een renner die de Omloop heel goed aan moet kunnen en daar kort kan eindigen. Dat bewees Geniets vorig jaar al door negende te worden. Geniets start een dag later ook in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij na een zware koers in de sprint ook mooie dingen kan doen.

Update: nieuwe 1)

Ons is ter ore gekomen dat Geniets positief is bevonden op het coronavirus, dus niet aan de start zal staan van beide koersen. Dat geeft ons de kans om een andere renner onder het voetlicht te brengen. En dan gaan we voorrrrr.... Dries De Bondt van Alpecin-Fenix.

Nu Mathieu er niet bij is, kunnen andere mannen voor hun eigen kans gaan; De Bondt zal na een goede week in de Ronde van de Algarve worden uitgespeeld als kopman van zijn ploeg. "Ik trapte in de Algarve hogere waarden dan voorheen. In de slotrit haalde ik alles uit de kast en het werd een geslaagde test", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. Dat belooft!

2) Bryan Coquard

Coquard is natuurlijk een veel bekendere naam, maar echt grote wedstrijden won hij nog niet. Z'n transfer naar Cofidis lijkt hem een nieuwe impuls te hebben gegeven, want de Fransman begon sterk aan het seizoen met zeges in de Ster van Bessèges en de Tour de Provence.

Hij staat zowel in de Omloop als Kuurne-Brussel-Kuurne aan het vertrek. Mocht de Omloop net zo'n koersverloop kennen als vorig jaar dan staat-ie er sowieso op het podium. In Kuurne moet hij hopen dat het te zwaar is voor snellere mannen als Fabio Jakobsen.

3) Ethan Hayter en Magnus Sheffield

Bij INEOS Grenadiers gaat alle aandacht uit naar Tom Pidcock (Dylan van Baarle rijdt het openingsweekend niet), maar in zijn schaduw zouden Ethan Hayter en de jonge Amerikaan weleens kunnen verrassen. Hayter reed een ijzersterke Ronde van de Algarve met een 14e plaats als slechtste eindresultaat. De pas 19-jarige Sheffield imponeerde in de Ruta del Sol met een ritzege.

Hayter staat alleen op de startlijst van Omloop Het Nieuwsblad; Sheffield zal ook in Kuurne-Brussel-Kuurne acte de presence geven - maar de Omloop lijkt meer bij z'n kwaliteiten te passen.

Magnus Sheffield wint de derde etappe in de Ruta del Sol. | Beeld: Cor Vos

4) Tobias Halland Johannesen

De jonge Noor van de leuke Uno-X-ploeg reed al de sterren van de hemel in de Ster van Bessèges met twee derde plaatsen en etappewinst. Hij is eigenlijk meer een man van het Waalse werk, maar in de etappes waarin hij derde werd in de Franse rittenkoers deed hij dat in het gezelschap van mannen als Alberto Bettiol, Mads Pedersen en Bryan Coquard.

Johannesen kan daarom prima uit de voeten in Omloop Het Nieuwsblad, een koers waar aanvalslust niet zelden wordt beloond (okém, vorig jaar dan even niet, maar doorgaans wel..). En laat Johannesen nou een aanvalslustige coureur zijn...

5) Bas Tietema

We adviseren je dringend om op alle goksites ter wereld je hele vermogen op Bas Tietema in te zetten. Hij verschijnt zondag aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. Met een 139e plek in het algemeen klassement van de Tour of Antalya vermoeden wij een beetje dat Tietema verstoppertje speelde.

Wie in september van het vorige jaar vierde kon worden in de beruchte Ronde van Hank, staat er een paar maanden later met een goede winter achter de rug ook in Kuurne. Zo simpel is het. Dus wissel snel al je crypto in, verkoop je huis, haal die oude sok leeg en speel Tietema!