Grappige statistiek: gemiddelde uitslag Mathieu van der Poel in keienklassiekers vierde plek, Wout van Aert een twaalfde plaats

Een leuke statistiek over Mathieu van der Poel en Wout van Aert (en anderen).

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De bekende Twitter-pagina CyclingStatistics heeft alle resultaten in Omloop Het Nieuwsblad, E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op één hoop gegooid en de gemiddelde uitslag berekend. Op de eerste plek staat Mathieu van der Poel met een gemiddelde vierde plek over zeven starts in de keienklassiekers.

Wout van Aert staat niet geheel verrassend op de tweede plek. In tegenstelling tot Van der Poel heeft de kopman van Team Jumbo-Visma zestien starts achter zijn naam, waardoor zijn gemiddelde twaalfde plek minstens even indrukwekkend is als de vierde plek van Van der Poel.

De eerste twee zijn dan wel niet verrassend, maar de renner op de derde plek is dat wel. Oliver Naesen kan over 31 starts een gemiddelde uitslag van plek 24 overleggen. Verder in het lijstje: Peter Sagan (28ste over 39 starts), Kasper Asgreen (28ste over 10 starts), Zdenek Stybar (30ste over 41 starts), John Degenkolb (31ste over 39 starts) en Sep Vanmarcke (40ste over 50 starts).

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.