Emotionele Demi Vollering: 'Je mist Amy gewoon heel erg, je mist haar in alles' 

Ze hing na haar verloren sprint in de Omloop een poos lang huilend over haar stuur, getroost door ploeggenotes. Dat had een reden.

demi vollering

Amy Pieters ligt nog steeds in coma en dat werpt nog steeds een donkere schaduw over het vrouwenpeloton. Meerdere rensters en oud-rensters deden al hun verhaal en vertelden hoe Amy ze altijd tranen van het lachen bezorgde. Haar voormalig partner op de baan Kirsten Wild is inmiddels gestopt, maar leeft heel erg mee.

Uiteraard is het gemis van Pieters bij haar ploeg SD Worx het meest merkbaar en dat kwam er bij Demi Vollering even uit na haar verloren sprint tegen Annemiek van Vleuten in de Omloop Het Nieuwsblad. In tranen stond ze de interviewer te woord.

"We hadden natuurlijk heel graag willen winnen voor Amy. Je mist haar gewoon heel erg. Je mist haar in alles." Dat ging door haar heen toen ze na de finish een tijd lang in tranen over haar stuur gebogen stond, getroost door ploeggenotes.

Maar het zat er echt niet in tegen Van Vleuten. "Het aanhaken op de Bosberg deed al heel veel pijn, heel veel. Het moest uit m'n kleinste teen komen. De hele koers kostte heel veel veel energie en daardoor was ik leeg. Ik nam niet over omdat ik een sterke Lotte Kopecky achter me had zitten, maar eerlijk gezegd kon ik niet meer. Ook in het wiel was het zwaar, want er stond de hele tijd zijwind, waardoor ik niet echt uit de wind zat."

SD Worx reed gisteren met speciale fietsen om duidelijk te maken dat ze altijd aan Amy denken. Winnares Annemiek van Vleuten toonde onlangs in de Ronde van Valencia ook al een blijk van medeleven aan Amy Pieters.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.