Vingegaard bezorgt Team Jumbo-Visma overwinning in Drôme Classic

Jonas Vingegaard heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt.

Vingegaard
  • Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Na de overwinning van Brandon McNulty in de Faun-Ardèche stond zondag de Drôme Classic op het programma. Een kopgroep met onder anderen Anthon Charmig - dit seizoen nog winnaar van een etappe in de Tour of Oman - kreeg in het begin van de koers de nodige ruimte, maar ze wisten het niet ver uit te zingen en werden al vroeg teruggepakt.

Op een zware beklimming gingen vervolgens Mauri Vansevenant, Vingegaard, Juan Ayuso en Victor Lafay ten aanval. Zij kregen niet veel later het gezelschap van nog een aantal renners. Maar op een volgende oplopende strook reden Ayuso en Vingegaard weg van de rest. Zij bleken dan ook de besten van de kopgroep.

De achtervolgers werden vervolgens gegrepen door een gedecimeerd peloton, waarna Guillaume Martin, Julian Alaphilippe en Benoît Cosnefroy in de slotfase in de tegenaanval gingen. De Fransen kwamen op de steile slothelling nog heel dichtbij Vingegaard, die Ayuso op het slotklimmetje achter had gelaten. De Deen hield op de streep uiteindelijk drie seconden over op nummer twee Martin en nummer drie Cosnefroy.

Ayuso had Vingegaard niet kunnen volgen en kwam als vierde over de streep. Een goede Alaphilippe had wellicht nog het gat kunnen overbruggen naar Vingegaard, maar de wereldkampioen kreeg in de slotfase af te rekenen met krampen. Voor Vingegaard is het zijn eerste overwinning van het seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos