HomeNieuwsJakobsen spurt in extremis naar zege na razendspannende Kuurne-Brussel-Kuurne

Jakobsen spurt in extremis naar zege na razendspannende Kuurne-Brussel-Kuurne

Een heerlijke Kuurne-Brussel-Kuurne is gewonnen door Fabio Jakobsen, die op de valreep drie vluchters wist terug te pakken.

Een prachtige vroege vlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne: met Wessel Krul, Taco van der Hoorn en Bas Tietema maakten drie Nederlanders deel uit van de kopgroep. Zij kregen desondanks nooit heel veel voorgift van het peloton, waar onder meer Quick Step-Alpha Vinyl en INEOS Grenadiers het nodige werk verrichtten.

De Britse ploeg deed dat in dienst van Tom Pidcock en Jonathan Narvaez. Zij hadden geen pure sprinter mee en moesten de koers dan ook hard maken. De koers werd uiteindelijk volledig opengebroken door een snedige aanval van Tiesj Benoot. De kopman van Team Jumbo-Visma reed in zijn eentje weg van de rest, maar achter hem waren er wel grote scheuren ontstaan en hadden vele renners gemerkt niet de benen te hebben.

Vooral de sprinters hadden de slag gemist, terwijl onder anderen Benoot, Laporte, Van Hooydonck, Pidcock, Narvaez, Küng, Trentin, Van der Hoorn, Garcia Cortina en Asgreen wel bij de les waren en de benen hadden. Achter de kopgroep deden vooral Lotto Soudal (Ewan), Alpecin-Fenix (Merlier) en Bahrain-Victorious (Bauhaus) achtervolgingswerk. Het beloofde een spannende strijd te worden tussen de omvangrijke kopgroep en de sprintersteams.

Net op het moment dat het in het voordeel van de vluchters leek uit te slaan, hielden de renners vooraan de benen stil en was de hergroepering met het overgebleven peloton een feit. Op Van der Hoorn, Narvaez en Laporte na, want dit drietal ging samen nog even verder. Ze reden kilometerslang uit voor het peloton, dat veel moeite had om de drie terug te pakken.

Op zes kilometer van de meet ging Quick Step-Alpha Vinyl vol aan, maar de drie vooraan bleven goed samenwerken en hadden met vier kilometer te gaan nog tien seconden voorgift. Het werd een razend spannende strijd tussen de vluchters en het peloton. Uiteindelijk vielen de drie vooraan in de slotkilometer omdat ze veel naar elkaar kijken, waardoor de sprinters er op het laatste moment toch nog aankwamen.

Jakobsen zag dat hij vroeg moest aangaan. De Nederlander moest van ver komen, had Ewan in zijn wiel zitten, maar de Australiër kon er niet meer overheen komen waardoor Jakobsen zijn vijfde zege van het jaar wist te boeken.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Huzarenstuk Van Aert: ‘Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates’

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out...

Meer zoals dit

Huzarenstuk Van Aert: ‘Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates’

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out...

Mathieu van der Poel moet er nog inkomen: ‘Ik had niet de beste dagen in Denemarken’

"Ja, ik zat een beetje achteraan, er gebeurde niet veel", vertelde Mathieu van der...

Thomas Dekker analyseert: ‘Van Aert is sneller, gaat een moeilijke Tour worden voor Van der Poel’

De ex-prof vertelde over de kansen van Van der Poel in de Avondetappe. "Voor...