Fabio Jakobsen over zege in Kuurne-Brussel-Kuurne: 'Dit is er eentje hoog op de lijst van de sprinters'

Fabio Jakobsen wist met een machtige sprint Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam te schrijven.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

In de slotfase was het uiterst spannend, want Jonathan Narvaez, Taco van der Hoorn en Christophe Laporte wisten bijna uit de greep van de jagende sprintersploegen te blijven. Uiteindelijk werden zij pas in de laatste honderd meters teruggepakt. Zodoende werd het een gekke sprint, want veel mannetjes waren in de achtervolging al opgesoupeerd.

Daardoor moest Jakobsen van heel ver aangaan. "Het was niet makkelijk, heel de dag niet eigenlijk", vertelde Jakobsen na afloop. "De laatste honderd kilometer is het niet meer stilgevallen. Ik moest van iedereen gebruikmaken om überhaupt dicht bij de zege te komen."

Al met al waren de mannen vooraan nog een geluk bij een ongeluk voor de Nederlander. "Ik heb die jongens voorop een soort van als lead-out gebruikt. Dan moet je kijken of je het vol kunt houden. Ik zag Ewan links komen met snelheid, maar ik kon eerder jumpen en gelukkig winnen."

Vervolgens werd de Ronde van Polen van 2020 nog eens aangehaald door Renaat Schotte. "Na regen komt zonneschijn laten we maar zeggen. Het was niet makkelijk en dan zo'n koers winnen, eentje die hoog op de lijst staat voor sprinters, maakt het supermooi."

Vervolgens had Jakobsen ook nog een boodschap voor het Oekraïense volk, dat lijdt onder inval van Russische troepen. "Het moment dat ik van de fiets afstap, denk ik weer aan dat we vrij zijn om te doen wat we willen. Dat we weer naar de koers kunnen kijken. Dan denk ik aan Oekraïne en dat maakt me heel stil. Mijn gedachte is bij al die mensen daar."

Nieuws
  • Cor Vos