Wildcards Giro d'Italia gaan niet geheel verrassend naar Italiaanse ProTeams

Bardiani-CSF-Faizanè, Drone Hopper-Androni Giocattoli en EOLO-Kometa krijgen de drie resterende wildcards voor de Giro d'Italia.

Fortunato

De ProTeams Alpecin-Fenix en Team Arkéa-Samsic waren al zeker van deelname aan de Giro d'Italia, waardoor er nog twee wildcards overbleven. Team Arkéa-Samsic besloot echter af te zien van deelname in Italië. Daardoor kwam een extra plek vrij. Dat zorgde voor een stuk minder hoofdbrekens bij organisatie RCS Sport, want nu kunnen alle Italiaanse ProTeams meedoen aan de belangrijkste wedstrijd van hun jaar.

Ten eerste Bardiani-CSF-Faizanè, dat met Enrico Battaglin, Giovanni Visconti en Sacha Modolo renners in de gelederen heeft die weten hoe het is om een etappe in eigen land te winnen. Toch is het uitkijken vooral naar het talent Filippo Zana, die vorig jaar onder meer derde werd in de Tour de l'Avenir.

Drone Hopper-Androni Giocattoli van manager Gianni Savio moet het vooral van jonge talenten hebben. Jefferson Alexander Cepeda, Santiago Umba, Adrii Ponomar en Natnael Testfatsion staan allen bekend als renners met doorgroeimogelijkheden naar WorldTour-formaties. Testfatsion was afgelopen week nog de beste in de Ronde van Rwanda. Eduardo Sepulveda en Jonathan Restrepo zorgen voor de ervaring in de ploeg.

Tot slot het EOLO-Kometa van Ivan Basso en Alberto Contador. De ploeg kende een uitstekend eerste profseizoen, want met Lorenzo Fortunato wist het vorig jaar de etappe naar de Zoncolan te winnen tijdens de Giro d'Italia. Met Kometa heeft de ploeg bovendien een Hongaarse sponsor aan bord. En de Giro d'Italia start dit jaar in Boedapest. Let ook op het talent Erik Fetter en de ervaren Diego Rosa.

Nieuws
  • Cor Vos