UAE Team Emirates blijft winnen: Matteo Trentin spurt naar overwinning in Le Samyn

Matteo Trentin verslaat Hugo Hofstetter en Dries De Bondt in Le Samyn.

Trentin
  • Matteo Trentin Matteo Trentin

Vroeg in de rit ontstond een vlucht van de dag, maar doordat de finale vrij vroeg openbrak, zat hun aanvalspoging er ook al vrij snel weer op. Het was een beetje hollen en stilstaan in het peloton. Al op zo'n zestig kilometer van de meet werd een aantal speldenprikken uitgedeeld en op een kleine veertig kilometer van de meet werd de knuppel definitief in het hoenderhok gegooid door Oliver Naesen.

De aanstichter van de de finale reed niet veel later echter lek, waardoor hij wegviel vooraan. Op kop van de koers lieten vooral Victor Campenaerts, Matteo Trentin, Stan Dewulf en Hugo Hofstetter een goede indruk achter. De sprinters die de slag hadden overleefd, waren Tim Merlier en Rasmus Tiller. Beiden verloren echter de aansluiting op de kasseien, waarna het net als in Kuurne-Brussel-Kuurne een strijd zou worden tussen de sprintersploegen en de aanvallers.

Van de aanvallers bleven in de laatste ronde uiteindelijk de volgende acht renners over: Campenaerts, Trentin, Dewulf, Van Lerberghe, Van Gestel, Hofstetter, Vliegen en De Bondt. Met nog zo'n tien kilometer op de teller hadden de acht vooraan een voorsprong van meer dan een halve minuut, waardoor het steeds meer leek uit te draaien op een strijd tussen de vluchters. In de absolute slotfase werd het weliswaar nog heel spannend, maar ze hadden uiteindelijk net genoeg seconden over om het jagende peloton af te houden.

Vooraan werd in de finale wel aangevallen door Campenaerts en Dewulf, maar de acht gaven elkaar geen duimbreedte toe en dus zou het in een sprint eindigen. Daarin bleken Trentin en Hofstetter de besten. Die laatste werd desondanks enigszins opgehouden door Van Lerberghe, waardoor de Italiaan net iets eerder over de streep kwam. Trentin boekte zodoende zijn eerste overwinning van het seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos