HomeAchtergrondAdrie van der Poel over Mathieu: 'Hij heeft nog af en toe...

Adrie van der Poel over Mathieu: ‘Hij heeft nog af en toe reactie, maar hij zegt dat de pijn niet meer is zoals het afgelopen jaar geweest is’

Mathieu van der Poel traint momenteel nog steeds in Dénia, maar over zijn wegseizoen is nog weinig bekend. Vader Adrie kwam desondanks met een update tijdens Extra Time Koers.

Het verhaal is bekend: Mathieu van der Poel kampt al tijden met problemen aan zijn rug. Het euvel leek verholpen na zijn break na het wegseizoen, maar in de eerste veldrit die hij reed, speelde de rugblessure wederom op. Van der Poel moest wekenlang rust nemen en zou pas weer gaan fietsen als de rugproblemen helemaal over zouden zijn.

Toch reisde Van der Poel zo'n drie weken terug af naar Spanje om te gaan trainen in en rondom Dénia. Toen zei vader Adrie tegen Wieler Revue het volgende: “Hij is nog niet aan het trainen, maar aan het fietsen. Daar zit een groot verschil in. Hij gaat pas weer trainen als de blessure over is en dat is nog niet het geval. Het gaat kort dag worden voor de klassiekers.”

Sinds hij weer fietst deelt Van der Poel desondanks al zijn trainingen op Strava (inclusief wattages) en de laatste twee weken lijkt de kopman van Alpecin-Fenix steeds intensiever aan het trainen. In Extra Time Koers vertelde vader Adrie over de huidige stand van zaken. “Hij moet beginnen koersen als hij voelt dat hij er klaar voor is en vooral als hij geen pijn meer heeft. Het is niet dat ik elke dag contact met hem heb. Dat moet je ook los kunnen laten.”

Toch is Adrie voorzichtig positief over het herstel van Van der Poel. “Hij heeft nog af en toe reactie, maar hij zegt dat de pijn niet meer is zoals het afgelopen jaar geweest is. Dat was gewoon niet leuk. Door het afzien gaan ook andere dingen namelijk zeer doen. Dat moet je niet vergeten.”

In de cross

De komende tijd zal Van der Poel blijven trainen in Spanje. “Hij zit daar op zijn gemak en is heel enthousiast over de locatie. Hij gaat er nog twee weken langer blijven. Het gaat wel wat sneller vooruit bij hem, dat zie je ook aan zijn hartslag. Maar dat is nog niet hetzelfde als koersen van 6,5 uur.

“De laatste fatsoenlijke koers die hij reed was de Tour de France. Hij reed daarna nog wel, maar het is sinds de val op de Spelen met horten en stoten gegaan. Het was verstandig om na de cross in Zolder te zeggen: zoek het maar uit. Anders verlies je ook het plezier in fietsen als je iedere dag met pijn rijdt.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

De vriendin van Tao Geoghegan Hart is… een Engels voetbalinternational (en ze is half Nederlands)

Het Nederlands Elftal voor vrouwen speelde gisteravond in Utrecht tegen Engeland. Oranje won met...

Onderzoeker podcast toont aan dat tests op mechanische doping zo lek als een mandje zijn: ‘Het is een gimmick’

Sinds het gerucht (met nadruk op gerucht) de ronde deed dat Fabian Cancellara in...

🎥 Helmenmerk Giro introduceert helm met… ingebouwde richtingaanwijzer

Het wielrennen blijft qua materiaal maar enorme sprongen maken. In het profpeloton rijden de...

Bruyneel over megafusie: ‘Schetst droevig beeld van de wielersport, maar ik begrijp de logica’

De wielerwereld is sinds zondagavond in de ban van een mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma...

Meer zoals dit

Bruyneel over megafusie: ‘Schetst droevig beeld van de wielersport, maar ik begrijp de logica’

De wielerwereld is sinds zondagavond in de ban van een mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma...

Ex-ploegleider Brian Holm over fusiegesprekken: ‘Movistar en Ineos hebben het ook gedaan’

Het blijft muisstil in het kamp van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step, sinds zondagavond bekend...

Thibau Nys wil komende crosswinter aansluiting maken met de top en rijdt in 2024 wellicht Giro of Vuelta

Het wegseizoen loopt stilaan op zijn einde en dus mogen we ons opmaken voor...