HomeAchtergrondAdrie van der Poel over Mathieu: 'Hij heeft nog af en toe...

Adrie van der Poel over Mathieu: ‘Hij heeft nog af en toe reactie, maar hij zegt dat de pijn niet meer is zoals het afgelopen jaar geweest is’

Mathieu van der Poel traint momenteel nog steeds in Dénia, maar over zijn wegseizoen is nog weinig bekend. Vader Adrie kwam desondanks met een update tijdens Extra Time Koers.

Het verhaal is bekend: Mathieu van der Poel kampt al tijden met problemen aan zijn rug. Het euvel leek verholpen na zijn break na het wegseizoen, maar in de eerste veldrit die hij reed, speelde de rugblessure wederom op. Van der Poel moest wekenlang rust nemen en zou pas weer gaan fietsen als de rugproblemen helemaal over zouden zijn.

Toch reisde Van der Poel zo'n drie weken terug af naar Spanje om te gaan trainen in en rondom Dénia. Toen zei vader Adrie tegen Wieler Revue het volgende: “Hij is nog niet aan het trainen, maar aan het fietsen. Daar zit een groot verschil in. Hij gaat pas weer trainen als de blessure over is en dat is nog niet het geval. Het gaat kort dag worden voor de klassiekers.”

Sinds hij weer fietst deelt Van der Poel desondanks al zijn trainingen op Strava (inclusief wattages) en de laatste twee weken lijkt de kopman van Alpecin-Fenix steeds intensiever aan het trainen. In Extra Time Koers vertelde vader Adrie over de huidige stand van zaken. “Hij moet beginnen koersen als hij voelt dat hij er klaar voor is en vooral als hij geen pijn meer heeft. Het is niet dat ik elke dag contact met hem heb. Dat moet je ook los kunnen laten.”

Toch is Adrie voorzichtig positief over het herstel van Van der Poel. “Hij heeft nog af en toe reactie, maar hij zegt dat de pijn niet meer is zoals het afgelopen jaar geweest is. Dat was gewoon niet leuk. Door het afzien gaan ook andere dingen namelijk zeer doen. Dat moet je niet vergeten.”

In de cross

De komende tijd zal Van der Poel blijven trainen in Spanje. “Hij zit daar op zijn gemak en is heel enthousiast over de locatie. Hij gaat er nog twee weken langer blijven. Het gaat wel wat sneller vooruit bij hem, dat zie je ook aan zijn hartslag. Maar dat is nog niet hetzelfde als koersen van 6,5 uur.

“De laatste fatsoenlijke koers die hij reed was de Tour de France. Hij reed daarna nog wel, maar het is sinds de val op de Spelen met horten en stoten gegaan. Het was verstandig om na de cross in Zolder te zeggen: zoek het maar uit. Anders verlies je ook het plezier in fietsen als je iedere dag met pijn rijdt.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....