HomeAchtergrondAdrie van der Poel over Mathieu: 'Hij heeft nog af en toe...

Adrie van der Poel over Mathieu: ‘Hij heeft nog af en toe reactie, maar hij zegt dat de pijn niet meer is zoals het afgelopen jaar geweest is’

Mathieu van der Poel traint momenteel nog steeds in Dénia, maar over zijn wegseizoen is nog weinig bekend. Vader Adrie kwam desondanks met een update tijdens Extra Time Koers.

Het verhaal is bekend: Mathieu van der Poel kampt al tijden met problemen aan zijn rug. Het euvel leek verholpen na zijn break na het wegseizoen, maar in de eerste veldrit die hij reed, speelde de rugblessure wederom op. Van der Poel moest wekenlang rust nemen en zou pas weer gaan fietsen als de rugproblemen helemaal over zouden zijn.

Toch reisde Van der Poel zo'n drie weken terug af naar Spanje om te gaan trainen in en rondom Dénia. Toen zei vader Adrie tegen Wieler Revue het volgende: “Hij is nog niet aan het trainen, maar aan het fietsen. Daar zit een groot verschil in. Hij gaat pas weer trainen als de blessure over is en dat is nog niet het geval. Het gaat kort dag worden voor de klassiekers.”

Sinds hij weer fietst deelt Van der Poel desondanks al zijn trainingen op Strava (inclusief wattages) en de laatste twee weken lijkt de kopman van Alpecin-Fenix steeds intensiever aan het trainen. In Extra Time Koers vertelde vader Adrie over de huidige stand van zaken. “Hij moet beginnen koersen als hij voelt dat hij er klaar voor is en vooral als hij geen pijn meer heeft. Het is niet dat ik elke dag contact met hem heb. Dat moet je ook los kunnen laten.”

Toch is Adrie voorzichtig positief over het herstel van Van der Poel. “Hij heeft nog af en toe reactie, maar hij zegt dat de pijn niet meer is zoals het afgelopen jaar geweest is. Dat was gewoon niet leuk. Door het afzien gaan ook andere dingen namelijk zeer doen. Dat moet je niet vergeten.”

In de cross

De komende tijd zal Van der Poel blijven trainen in Spanje. “Hij zit daar op zijn gemak en is heel enthousiast over de locatie. Hij gaat er nog twee weken langer blijven. Het gaat wel wat sneller vooruit bij hem, dat zie je ook aan zijn hartslag. Maar dat is nog niet hetzelfde als koersen van 6,5 uur.

“De laatste fatsoenlijke koers die hij reed was de Tour de France. Hij reed daarna nog wel, maar het is sinds de val op de Spelen met horten en stoten gegaan. Het was verstandig om na de cross in Zolder te zeggen: zoek het maar uit. Anders verlies je ook het plezier in fietsen als je iedere dag met pijn rijdt.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Jumbo-Visma bereidt ploegentijdrit voor op militair vliegveld

Prestige. Eergevoel. Na de fantastische Tour de France van Jumbo-Visma wil de Nederlandse ploeg...

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Meer zoals dit

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

5 tips voor in je Vuelta-pooltje

Steff Cras (Lotto Soudal) Wie de uitslagenlijst van Steff Cras erbij pakt, kan niet anders...

Opa Lotte Kopecky: ‘Denk niet dat ze ooit al een disco van binnen heeft gezien’

Lotte Kopecky kende na een schitterend voorjaar met onder andere winst in de de...