HomeMagazineNu in de winkel! De klassiekergids van Wieler Revue met onder meer...

Nu in de winkel! De klassiekergids van Wieler Revue met onder meer Adrie van der Poel, Michael Boogerd en Uno-X Pro Cycling Team

Omloop Het Nieuwsblad is achter de rug, de focus kan vanaf nu op de nog grotere koersen. En hoe kan dat beter met het tv-scherm afgestemd op wielrennen en de Wieler Revue naast je op de bank?

In deze editie van Wieler Revue blikken we onder meer terug op de Amstel Gold Race van 1999. Michael Boogerd vertelt hoe hij Lance Armstrong wist te verslaan en zijn zo geliefde Gold Race wist te winnen. “Raas schreeuwde me toe dat hij mijn kop eraf zou trekken als ik nog een meter op kop zou komen.”

Vervolgens komen de vrouwen van Team Jumbo-Visma uitgebreid aan bod. Manager Esra Tromp geeft inzicht in hoe de ploeg in 2024 de beste ter wereld wil zijn. En wat dat precies inhoudt. “De nummer één op de UCI-ranking is voor ons de beste ploeg.” Verder vertelt renster Jip van den Bos hoe ze terugkeerde na een langdurige hersenschudding.

Philippe Gilbert is bezig aan zijn laatste seizoen. Hoewel hij niet meer de renner is van weleer kan dat niet onopgemerkt blijven. Met Marc Sergeant, Jelle Vanendert en Jussi Veikkanen haalden we herinneringen op. “Wat Gilbert kenmerkt is dat hij héél veeleisend is voor zichzelf en de mensen om zich heen.”

De grote vraag op dit moment is of Mathieu van der Poel in topvorm aan de start kan staan in de klassiekers. In Spanje is hij inmiddels serieus aan het trainen en de berichten worden steeds bemoedigender. Met vader Adrie van der Poel praatten we over zijn zoon. Over die rug, maar ook over het mentale aspect. “Mathieu kan alleen maar verliezen als hij aan de start komt.”

Bestel hier de klassiekergids!

De ploeg is een van de uitdagers van de gevestigde orde: Uno-X Pro Cycling Team. De oranje shirtjes van de Noorse ploeg zullen veelvuldig in beeld te zien zijn deze klassiekercampagne. We gingen uitgebreid op hun opmars in. Met manager Jens Haugland, performancemanager Kurt-Asle Arvesen, toptalent Tobias Halland Johannessen en kopman Rasmus Tiller.

Bij Team DSM kijkt men voor de keienklassiekers vooral naar John Degenkolb en Nils Eekhoff. De twee beloven Wieler Revue aanvallend te zullen koersen. “Je moet ervoor zorgen dat anderen op jou moeten reageren. Zo houd je je lot in eigen handen.”

Wat kunt u verder nog verwachten? Een preview uit het boek God is Dood dat Andy McGrath schreef over Frank Vandenbroucke, een handig overzicht van alle klassiekers, een interview met Johan Museeuw, een reportage over de Superklassieker (de Ronde en Roubaix in twee dagen) en een verhaal over Roger De Vlaeminck uit het archief van De Neel.

Bestel de klassiekergids snel of ga snel naar de plaatselijke boekwinkel om 'm meteen in huis te halen! Wilt u nou voortaan iedere editie op de deurmat ontvangen? Sluit dan snel een abonnement af!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Jumbo-Visma bereidt ploegentijdrit voor op militair vliegveld

Prestige. Eergevoel. Na de fantastische Tour de France van Jumbo-Visma wil de Nederlandse ploeg...

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Meer zoals dit

Interview | Primoz Roglic over omgaan met tegenslagen: ‘Wat gisteren is gebeurd, is het verleden’

Primoz Roglic hoopt komende Vuelta a España zijn vierde eindzege op rij te boeken....

Interview | Jai Hindley: ‘Vroeger wilde ik altijd sprinter worden, McEwen, O’Grady en Cooke waren mijn voorbeelden’

In de nieuwste Wieler Revue, die hier te bestellen is, staan we uitgebreid stil...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...