Niet fitte Dumoulin past voor Strade Bianche

Het is nog niet het jaar van Tom Dumoulin. Hij moet passen voor de Strade Bianche, omdat hij niet fit genoeg is.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Na een tegenvallende UAE Tour zal Tom Dumoulin ook in Strade Bianche het goede gevoel niet terugkrijgen. Hij zal namelijk niet van start gaan in de gravelkoers, omdat hij niet fit genoeg is. Hij reisde weliswaar wel af naar Toscane en deed ook de verkenning, maar Team Jumbo-Visma meldde vrijdag dat hij van de startlijst is gehaald.

Bram Tankink vertelde in De Rode Lantaarn dat de Limburger kampte met rugproblemen tijdens de UAE Tour. "Daarmee liep hij echt te sukkelen. In de tijdrit ging het nog goed, maar dat is relatief kort natuurlijk. Als je dan lang bergop moet, dan wordt het moeilijk. Het ging niet over zijn positie op de fiets, maar hij had gewoon last van zijn rug. Dat kan gebeuren, maar hij baalde er echt enorm van."

Tankink vertelde ook dat het beter ging met de rug van Dumoulin. Over de reden van de niet-deelname aan Strade Bianche, is niets bekendgemaakt door Team Jumbo-Visma.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos