Waaiers in Parijs-Nice? Straffe zijwind in tweede etappe! 

Waaieralarm! Vandaag Jumbo-Visma met de hele ploeg in een waaier als eerste over de meet?

waaiers

In de eerste etappe van Parijs-Nice gaf Jumbo-Visma fietsles met een clean sweep op het podium. Primoz Roglic en Wout van Aert gunden hun Franse ploegmaat Christophe Laporte de ritzege in een demonstratie.

Ook etappe twee zal het kijken waarschijnlijk meer dan waard zijn (zie het artikel hierboven hoe laat je dat doet en hoe je het combineert met de Tirreno), want de kans dat er waaiers worden getrokken is bijzonder groot.

Waaieroloog Thijs Zonneveld heeft op moment van schrijven nog geen waaieralarm afgegeven (update: Thijs Zonneveld heeft wel degelijk een waaieralarm code rood afgegeven), maar als we de windverwachting, richting en de aard van het parkoers bekijken in de twee tweets van de Finse wielertwitteraar @ammattipyöräily kunnen we niet anders dan concluderen dat het een waaierspektakel wordt!

De renners hebben de hele dag te maken met een fikse zijwind, en in het slot van de etappe komt-ie zelfs schuin van achteren, de ideale windrichting voor waaiers. Zoals je ziet zijn er ook veel open gebieden in de rit. Als er, met name op plaatje 4, geen waaiervorming is, dan eten wij hier op de redactie een ventilator op.

(5-7 meter wind per seconde staat ongeveer gelijk aan windkracht 4)

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos