HomeNieuwsJakobsen verslaat Van Aert in tweede rit Parijs-Nice na waaierspektakel

Jakobsen verslaat Van Aert in tweede rit Parijs-Nice na waaierspektakel

Fabio Jakobsen boekt zijn zesde overwinning van het seizoen in de tweede etappe van Parijs-Nice.

Na de coup van Team Jumbo-Visma op de eerste dag beloofde ook de tweede rit spectaculair te worden vanwege de enorme kans op waaiers. En de wielerfans werden allerminst teleurgesteld, want al op zo'n zeventig kilometer van de meet was het spel op de wagen en de kopgroep met onder meer Philippe Gilbert werd dan ook al heel vroeg ingerekend.

Grote namen als João Almeida, David Gaudu en ook Bauke Mollema, die werd opgehouden door een valpartij, waren er op dat moment al niet meer bij in het peloton. Renners die wel constant van voren zaten: Wout van Aert, Christophe Laporte en Primoz Roglic, het drietal van Team Jumbo-Visma die in rit één het peloton vernederde. Ook Fabio Jakobsen en Nairo Quintana waren constant bij de pinken.

Het tempo bleef lange tijd ongekend hoog, maar naarmate de rit vorderde, kwamen twee groepen weer samen, waarna het tempo er relatief gezien enigszins uitging. In de voorste groep – met van de klassementsrenners Roglic, Van Aert, O'Connor, Quintana, de gebroeders Yates, Martínez en Vlasov – nam Nathan Van Hooydonck het heft in handen. In de absolute slotfase dreigde een grote groep nog terug te keren, maar die groep kwam net te laat om de aansluiting nog te maken.

Op zo'n zeven kilometer van de meet trok Stefan Bissegger eens vol door vooraan. De Zwitserse tijdrijder sloeg weliswaar een mooi gat, maar Quick Step-Alpha Vinyl dichtte het gaatje en trok vervolgens vol door in dienst van Jakobsen. Het beloofde een duel te worden tussen de Nederlander en Van Aert, die Laporte nog als lead-out aan zijn zijde had.

Quick Step-Alpha Vinyl leek de zaakjes desondanks goed op orde te hebben, maar in de laatste rechte lijn gooide Laporte alsnog roet in het eten. Florian Sénéchal kon het hoge tempo van de Jumbo's namelijk niet aan en Jakobsen moest het gat dichten op de twee. Dat lukte hem met speels gemak en met een paar stevige pedaalslagen verwees hij Van Aert en Laporte naar plek twee en drie. De Fransman blijft leider in het algemeen klassement.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Meer zoals dit

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...