Fabio Jakobsen slaat ook toe in Parijs-Nice: 'Het was zeker niet makkelijk, want de benen deden wel pijn na zestig kilometer vol gas'

Fabio Jakobsen legde Wout van Aert er in de sprint van de tweede etappe in Parijs-Nice op het oog met gemak op na een rit die werd gekenmerkt door waaiers.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Dat stemde de Nederlander uiteraard tevreden. Hij boekte in Orléans al zijn zesde overwinning van het jaar. "Parijs-Nice is altijd beginnen met waaiers en in die eerste ritten moet ik het als sprinter ook doen, want anders is het te laat. In de eerste etappe was het te lastig, maar we waren als ploeg gemotiveerd om er wat van te maken."

"Met Quick Step-Alpha Vinyl houden we van de waaiers en we zaten ook met vier in de eerste groep, waar de drie van Team Jumbo-Visma (Wout van Aert, Christophe Laporte en Primoz Roglic, red.) wederom bij de betere renners behoorden. Het was ook zeker niet makkelijk, want de benen deden ook wel pijn na zestig kilometer vol gas."

Na een etappe vol waaiergeweld zou het sowieso een andere sprint worden dan normaalgesproken. Dat bleek, want in de laatste rechte lijn dreigde Jakobsen verrast te worden door Laporte en Van Aert. "Yves Lampaert deed een geweldige beurt op kop van het peloton. Daarna kwamen Stybar en Sénéchal, maar ik denk dat Sénéchal net iets te lang wachtte met zijn lead-out en daardoor werden we als ploeg overrompeld."

Desondanks wist de Nederlander het gat vliegensvlug te dichten en kon hij Van Aert uiteindelijk in de sprint achter zich houden. "Ik kon Wout mooi aan de rechterkant passeren. Dit zijn de races waarin je wil winnen. De andere koersen die ik won waren het aperitief en nu is het hoofdgerecht aangebroken zoals Patrick Lefevere het zou zeggen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt nu in de winkel en haal je bij de betere bladenzaak. De seizoengids kun je ook nog steeds bestellen via tijdschriftenland.

Nieuws
  • Cor Vos