Wout van Aert over Jakobsen: 'Fabio is de sterkste sprinter van het moment, ik zat op mijn limiet' 

Na de tweede rit van Parijs-Nice was de Jumbo-Belg duidelijk.

fabio jakobsen wout van aert

Na het kunststukje van Jumbo-Visma in de eerste etappe van Parijs-Nice stonden er opnieuw twee man van de geelzwarte formatie op het podium: Wout van Aert en Christophe Laporte. In de sprint na de waaierrit moest eerstgenoemde zijn meerdere erkennen in Fabio Jakobsen.

Dat is geen schande, vond Van Aert na afloop van de etappe. "Samen met Christophe zat ik goed geplaatst in de sprint. Hij ging op een goed moment aan en piloteerde me fantastisch. Zelf zat ik op mijn limiet. Uiteindelijk is Fabio de verdiende winnaar. Hij is de sterkste sprinter van het moment", gaf Van Aert Jakobsen een mooi compliment.

Van Aert kwam de etappe niet helemaal zonder kleerscheuren door, want net als ploeggenoten Rohan Dennis en Steven Kruijswijk kwam hij ten val. Bij de Belgische kampioen gebeurde dat al vroeg in de rit. "Het was een onnodige val, zoals dat eigenlijk bij iedere valpartij het geval is. Gelukkig kom ik er zonder al te veel schade van af."

Al met al was de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad tevreden na afloop. "We hebben laten zien dat we hier op de afspraak zijn en goede zaken gedaan in het algemeen klassement met het oog op de ambities van Primoz."