Merlier verslaat Kooij in tweede etappe Tirreno-Adriatico

Tim Merlier boekt in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico zijn eerste overwinning van het seizoen.

Merlier

Na de tijdritzege van Filippo Ganna beloofde het in de tweede etappe voor de sprinters te worden. Dat was te zien aan de samenstelling van de kopgroep met enkel renners uit Italiaanse ProTeams. Toch probeerde vooral het EOLO-Kometa-duo Davide Bais en Francesco Gavazzi een sprint te ontlopen, maar zij werden net voor de finale aanbrak op een klimmetje voorbijgestoken door Marc Soler.

De Spanjaard van UAE Team Emirates reed vervolgens een mooie voorsprong bijeen, maar er waren te veel sprintersploegen die het in een spurt wilden laten eindigen en bovendien was er na de laatste helling nog een lange vlakke strook waar Soler veel tijd zou verliezen. Zo geschiedde en op ongeveer drie kilometer van de meet werd hij bijgehaald.

De massasprint die volgde was vrij hectisch aan hoge snelheid. De finishlijn was op onbegrijpelijke redenen in een bocht gelegd, maar wonder boven wonder ging alles goed. Onder meer Peter Sagan zat prominent van voren, maar de Slowaak miste de pure snelheid om het tegen de absolute toppers op te nemen. De grote favoriet Caleb Ewan kwam sowieso nooit aan sprinten toe.

Uiteindelijk was het Tim Merlier die als eerste over de finish kwam. Maar wellicht de snelste sprint werd gereden door Olav Kooij, die ver van achter zat maar razendsnel kwam opzetten en nog als tweede over de meet wist te komen. Al bleef Merlier de Nederlander nog vrij overtuigend voor. De Belg boekte zodoende zijn eerste overwinning van het jaar.

Nieuws
  • Cor Vos