Video | Pogacar betere voetballer dan Evenepoel? Sloveen laat indrukwekkende voetbalskills zien...

Nog niet eens zo makkelijk op die onhandige wielerschoenen!

tadej pogacar
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Er zijn heel wat wielrenners die een voetbalverleden hebben. Zo zat Mathieu van der Poel een blauwe maandag in de jeugdopleiding van Willem II en voetbalde veldrijdster Fem van Empel tot voor kort op een behoorlijk hoog niveau in de landelijke hoofdklasse.

Maar Remco Evenepoel spant de kroon wat betreft voetballende wielrenners. De jonge Belg speelde tot zijn puberteit bij Anderlecht en PSV en kwam meerdere keren in actie voor de nationale jeugdelftallen van zijn land.

Dat zint Tadej Pogacar natuurlijk niet... De Sloveen wil ook op dat gebied de beste zijn en dus liet hij gisteren na de finish even zien hoe het met zijn voetbalskills gesteld is. Op die ongemakkelijk wielerschoenen ziet dit er niet eens zo heel beroerd. Wat kan die man niet?!

De Tirreno-Adriatico is de eerste rittenkoers waarin Tadej Pogacar en remco Evenepoel het rechtstreeks tegen elkaar opnemen. In de openingstijdrit was de Belg zeven seconden sneller dan zijn Sloveense rivaal. Omdat Pogacar gisteren een boniseconde pakte, staat hij nu op zes seconden.