Bauke Mollema maakt zich geen zorgen meer om corona in de koers: 'Het is toch klaar joh! Waar moeten we nog bang voor zijn?'

De Groninger vindt dat de toeschouwers weer gewoon bij de bussen moeten kunnen. Collega Dylan van Baarle staat er heel anders in.

bauke mollema

Hierboven zie je de 35-jarige Bauke Mollema nog met een mondkapje (half) op, maar als het aan de Groninger ligt is dat snel voorbij. Hij kan niet wachten dat alles, ook en vooral binnen de koers, weer helemaal 'normaal' is.

Dat zegt de renner van Trek-Segafredo in De Telegraaf. Wat mij betreft mag alles nu al losser. Mij maakt het helemaal niets uit dat die mensen weer zo dicht bij ons in de buurt kunnen komen. Het is juist mooi dat ze weer in groten getale komen opdagen. Het is toch klaar joh! Waar moeten we nog bang voor zijn?"

Mollema verbaast zich een beetje over het gedrag van z'n collega's soms. "Ik zie sommige renners nog met een mondkapje op het presentatiepodium staan naast hun ploeggenoten, terwijl ze daarmee in de bus zitten en aan de eettafel. Het slaat nergens op."

Andere kant van de medaille

Dat Mollema er zo over denkt, komt vermoedelijk dat hij het coronavirus al heeft gehad. Dat geldt niet voor Dylan van Baarle. De Nederlander van INEOS Grenadiers staat er daarom heel anders in.

"Dit zou voor mij echt een kloteperiode zijn om het op te lopen. Het is aan ons om op te letten. Ik geef geen handtekeningen en probeer afstand te houden, meer kan je niet doen. Maar het is gewoon een jungle en ik vind het niet relaxed."