Wout van Aert laat lopen in Parijs-Nice: 'Ik begon de benen te voelen en besloot rustiger aan te doen'

Wout van Aert gaf zijn gele leiderstrui in Parijs-Nice vandaag af aan ploegmaat Primoz Roglic.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Voor de etappe vertelde Van Aert nog dat hij het niet zomaar zou laten lopen en dat hij het dag voor dag zou gaan bekijken, maar op de steilste klim van de dag liet de Belg de groep met favorieten gaan. Uiteindelijk kwam hij op 24 minuten van dagwinnaar Brandon McNulty in alle rust over de streep.

Na afloop deed Van Aert zijn verhaal tegen verschillende media. "Het was een zware dag, we moesten als ploeg veel werk verzetten om de sterke kopgroep te controleren. Het was een beetje van alles dat ik het liet lopen. Op die lastige beklimming trok Arkéa-Samsic door en op dat moment begon ik mijn benen te voelen. Mijn hoofd nam het vervolgens over en ik nam de beslissing om het rustiger aan te doen tot de finish."

Geen man overboord bij Team Jumbo-Visma, want ploegmaat Primoz Roglic nam de leidende positie in het algemeen klassement over. "Ik zal hem waar nodig helpen, maar momenteel doet Primoz het sowieso al heel goed. Alles gaat prima. De Vlaamse koersen komen direct na deze wedstrijd, dus daarmee ben ik wel bezig. Persoonlijk focus ik me dus ook vooral op de klassiekers die eraan komen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.