Evenepoel tevreden: 'Zoals ik vooraf heb gezegd: ik ben naar hier gekomen om het podium te proberen halen'

Remco Evenepoel is vooralsnog de grote uitdager van Tadej Pogacar in de Tirreno-Adriatico.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Toen Pogacar op de slotklim aanzette, zat Evenepoel enigszins van achter en uiteindelijk moest hij twee seconden toegeven op de Sloveense veelvraat. Toch is Evenepoel de grote uitdager van Pogacar. "We hebben geprobeerd de koers hard te maken met de ploeg, maar was heel veel wind tegen in de afdaling", vertelde hij over zijn aanval in de voorfinale.

"We konden daardoor niet heel veel snelheid maken, maar ik ben toch blij dat we het geprobeerd hebben. Als we beter samenwerken, kunnen we misschien wegrijden. Maar goed, zo was het koersverloop."

Evenepoel was desondanks tevreden met zijn vierde plaats. "Ik merk dat ik wat punch te kort kom tegen die mannen. Er werd op de laatste klim echt hard gereden en ik denk dat Pogacar alles onder controle had en dat hij zeker de verdiende winnaar is."

Zat Evenepoel niet iets te ver toen Pogacar aanging? "Ik zat in positie 6 of 7 in de laatste honderden meters. Er moesten wat jongens lossen voor mij, waardoor ik wat gaten moest dichten. Maar ik zag al direct dat de beste vogel gaan vliegen was. Ik heb nergens spijt van, ik sta nog altijd tweede in het klassement en heb alles goed onder controle."

"Zoals ik vooraf ook heb gezegd: ik ben naar hier gekomen om het podium te proberen halen. Daar zijn we goed naar op weg. Ik denk dat de ritten me de komende dagen beter zullen liggen. Het was een eerste goede test, op naar morgen."

Nieuws
  • Cor Vos