Lefevere over Fabio Jakobsen in Milaan-Sanremo: 'Milaan-Sanremo heeft de naam om een sprintklassieker te zijn, maar in de praktijk is dat alsmaar minder waar'

Volgens Lefevere zal het koersverloop ervoor zorgen dat Jakobsen niet mee kan, maar hij laat de deur op een kier.

fabio jakobsen

Na z'n goede prestaties van de afgelopen weken, gingen er steeds meer stemmen op om Fabio Jakobsen aan de start te laten verschijnen van Milaan-Sanremo.

In z'n wekelijkse column in Het Nieuwsblad gaat de man die het uiteindelijk voor het zeggen heeft, er wat dieper op in. Hij lijkt er niet direct een voorstander van.

"De komende week overleggen we binnen de ploeg over de kwestie Fabio Jakobsen. Nemen we hem mee naar Sanremo of niet? Er zijn ploegleiders die dat een goed idee vinden, maar ik twijfel, om me zacht uit te drukken. Dat heeft niks te maken met het talent of met de conditie van Fabio. Die schat ik hoog in."

Lefevere denkt vooral dat het koersverloop niet in het voordeel van Jakobsen zal zijn. "ik heb deze week ook gezien hoe Jumbo-Visma en Team UAE rondrijden. Dan moet je niet doorgeleerd hebben om te weten welke koers het volgende week zaterdag wordt: ze gaan versnellen vanaf de Capo Berta. En als ze daarna de Cipressa echt naar boven vlammen, denk ik niet dat Fabio dat overleeft. Milaan-Sanremo heeft de naam om een sprintklassieker te zijn, maar in de praktijk is dat alsmaar minder waar."

Leereffect

Dan zijn er ook nog mensen in de ploeg die Jakobsen mee willen nemen om ervaring op te laten doen. "Tom Steels vindt het leereffect interessant: voor de toekomst is het goed dat Fabio Milaan-Sanremo kan ontdekken. Maar ik vind dat je daar met zeven renners aan de start niet de ruimte voor hebt. We zitten niet dik in de uitgesproken kopmannen voor Sanremo, maar Julian Alaphilippe en Davide Ballerini zijn goed genoeg in vorm om op zijn minst de best mogelijke helpers rond hen te zetten. Ik zeg ook niet definitief neen, maar mijn ploegleiding gaat wel met argumenten moeten komen."