Pogacar volgt zichzelf op als eindwinnaar Tirreno-Adriatico, Phil Bauhaus zegeviert in slotrit

Phil Bauhaus en Tadej Pogacar aan het feest op slotdag Tirreno-Adriatico.

Pogacar
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Na het huzarenstukje van Tadej Pogacar in de bergrit was de slotrit er eentje voor de sprinters. Dat was te zien aan de samenstelling van de kopgroep met Manuel Boaro, Jorge Arcas en Alessandro Tonelli. In de beginfase was het meest noemenswaardige een valpartij in het peloton, waarbij Magnus Cort Nielsen zijn sleutelbeen gebroken heeft.

De vooraan overgebleven Arcas en Boaro vochten voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat ze tien kilometer van het einde werden teruggegrepen. De laatste etappe zou als verwacht in een massasprint eindigen. De wegen naar de finish waren vrij smal, waardoor er weinig lijn zat in de massasprint.

Uiteindelijk ging Alexander Kristoff als eerste aan. De Noor leek lange tijd in pole-position te zitten, maar Kristoff viel uiteindelijk stil. Hij hinderde nog wel Arnaud Démare, waardoor ook de Fransman kon fluiten naar de zege. Vervolgens was Giacomo Nizzolo dichtbij, maar de Italiaan werd nog voorbijgestoken door de Duitser Phil Bauhaus. Op de achtste plek was Olav Kooij de beste Nederlander.

Niet ver achter de sprinters kwam Pogacar over de streep, waardoor zijn eindzege niet meer in gevaar kwam. De Sloveen volgt zodoende zichzelf op als eindwinnaar in de Tirreno-Adriatico.

Nieuws
  • Cor Vos