Dolgelukkige Primoz Roglic dankt Wout van Aert na eindzege Parijs-Nice: 'Hij is half mens, half motor'

Primoz Roglic kon op de laatste dag van Parijs-Nice ternauwernood Simon Yates afhouden in de strijd om de eindzege. Met veel dank aan Wout van Aert.

Roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

De gedachten van de kopman van Team Jumbo-Visma zullen in de finale ongetwijfeld eens terug zijn gegaan naar de editie van vorig jaar in Parijs-Nice, waarin Roglic door twee valpartijen op de laatste dag de eindzege verspeelde aan Maximilian Schachmann.

"Ik kan het niet zonder drama doen, hè. Maar ik moet zeggen dat ik vandaag een stuk gelukkiger ben dan na de laatste etappe van vorig jaar."

De Sloveen werd op de Col d'Eze gered door Wout van Aert, die een geweldige dag had en bergop soms zelfs moest wachten op Roglic. "Ik was vandaag duidelijk niet goed genoeg", was Roglic eerlijk na afloop. "Ik had heel weinig kracht in de benen. Ik was aan het lijden op de slotklim en probeerde het verlies te beperken."

"Gelukkig had Wout een superdag", stak Roglic zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Hij hielp mij enorm vandaag. Mijn hele team was goed, maar een special bedankje voor hem is meer dan op zijn plek. Hij is half mens, half motor. Hij kan werkelijk alles."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.