Wout van Aert na berewerk in dienst van Primoz Roglic tijdens slotrit Parijs-Nice: 'Ik denk niet dat hij het vandaag had gered zonder mij'

Wout van Aert maakte in de slotrit van Parijs-Nice andermaal indruk door ervoor te zorgen dat ploegmaat Primoz Roglic zijn leiderstrui wist te behouden.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Op de Col d'Eze had Roglic het dusdanig moeilijk dat hij de nummer twee van het klassement Simon Yates ervandoor zag gaan. De Brit liep snel uit en de Sloveen had het overduidelijk moeilijk. Hij had zelfs grote moeite om het wiel te houden van Wout van Aert, die zich in Nice opwierp als reddende engel en de eindzege uiteindelijk wist veilig te stellen voor zijn ploegmaat.

"Ik had eigenlijk in mijn hoofd al afscheid genomen vooraan na de aanval van Yates", bekende Van Aert na afloop tegen verschillende media. "Ik kon niet volgen, maar wilde blijven vechten om in de afdaling misschien nog terug te keren. Maar ik kwam sneller dan gedacht weer bij Primoz en Quintana. "

"Vanaf dan was het mijn taak om Primoz naar de finish te brengen en dat was broodnodig ook. Of hij het zonder mij gered had? Vandaag niet, denk ik. Het was duidelijk dat hij niet z'n beste benen had. Maar daarom hebben we ook een sterke ploeg. Het groen voor mij is een extraatje, maar de eindzege is veel belangrijker."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos