HomeAchtergrondUAE Team Emirates over afwijzen medewerking aan Netflix-serie: 'Het kan soms gevaarlijk...

UAE Team Emirates over afwijzen medewerking aan Netflix-serie: ‘Het kan soms gevaarlijk zijn iets nieuws te introduceren’

UAE Team Emirates heeft voor dit jaar geen interesse om mee te werken aan de Netflix-docuserie over de Tour de France, maar zegt open te staan om in te stappen in 2023.

In navolging van de Formule 1 gaat ook de wielersport naar Netflix. Over de Tour de France zal een docuserie worden gemaakt, waarbij acht ploegen camera's achter de schermen toelaten. De grote afwezige in het geheel: UAE Team Emirates van regerend Tourwinnaar en grote favoriet Tadej Pogacar.

VeloNews nam poolshoogte en vroeg de ploeg waarom het niet wil meewerken. De ploeg benadrukt dat de deur openstaat voor 2023, maar dat het nu geen interesse heeft om mee te werken. Als reden worden logistieke problemen genoemd.

Communicatiemedewerker Andrea Agostini: “Het is een mooi project dat veel voordelen kan hebben voor de wielersport, maar het geeft ook complicaties voor ons. Voor nu heeft het geen prioriteit, maar als Netflix de deur voor ons openhoudt kunnen we wellicht alsnog instappen.”

“Het is ook een zaak van logistiek. Om een cameraman rondom je te hebben tijdens de hele Tour de France. We hebben onze eigen cameraman, fotograaf en media persoon, dus de ruimte in de bus is niet zo groot. Soms is het niet makkelijk om het te managen als iemand van buiten de ploeg komt. Er is niet één duidelijke reden, maar misschien volgend jaar.”

Bij UAE Team Emirates willen ze vooral geen verandering in de samenstelling van de ploeg momenteel. “We hebben een geweldige balans met de staf en renners, en iedereen is blij en gemotiveerd. Iets nieuws introduceren kan soms gevaarlijk zijn. We hebben daar veel aandacht voor, want we zijn momenteel een perfecte machine en de sfeer is heel goed. Iedereen kent zijn job.”

UAE Team Emirates zegt de aandacht bovendien niet nodig te hebben. “Veel ploegen stappen in vanwege de zichtbaarheid, maar wij hebben dat eerlijk gezegd niet nodig. Als we voor de zege in de Tour vechten, hebben we die zichtbaarheid niet nodig. Ik heb met collega's gesproken voor we de beslissing maakten en zij hadden dezelfde twijfels als ik heb.”

“Er is niets om te verbergen, maar het is heel belangrijk een goede balans te hebben in de ploeg. Andere ploegen zeggen me dat ze onze positie snappen, maar dat ze niet de zichtbaarheid hebben die wij wel hebben. Er zijn ploegen in de Tour de France die niet de exposure hadden die wij hebben gehad in de laatste twee jaar. Voor die teams is het heel belangrijk.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Interview | Richard Plugge: ‘Natuurlijk is Wout van Aert beter dan Mathieu van der Poel’

Micha Jacobs maakte voor onze collega's van Panorama een lijvig interview met Jumbo-Visma-directeur Richard...

Tour | Fabio Jakobsen dankt 85-jarige wonderdokter Cor: ‘Hij kreeg mijn spieren weer aan de praat’

Het verhaal van Fabio Jakobsen en zijn fenomenale comeback na z'n horrorcrash in Polen...