Video | Mooie collegialiteit: verzorgers QuickStep brengen Annemiek van Vleuten tijdens storm weer naar beneden van vulkaan Teide

Lopend naar boven vanwege de wind, wegwaaiende fietsen. Een heel avontuur voor Van Vleuten!

annemiek van vleuten

Samen met Colombia is het zo'n beetje haar tweede thuis: de Teide op Tenerife. Annemiek van Vleuten is er op dit moment weer aan het trainen voor de komende klassiekers. Dat doet ze met haar Noorse teamgenote Katrine Aalerud, maar Van Vleuten traint ook graag met mannen (van andere ploegen) die aanwezig zijn.

Zo ondernam ze een trainingsrit met enkele QuickStep-mannen (onder andere Fausto Masnada) die ook op Tenerife aanwezig waren. Het werd een hachelijk avontuur, want bovenop de vulkaan bleek een storm te razen. Met windkracht 9 was het onverantwoord om weer af te dalen. Alles en iedereen in het busje van QuickStep dus.

Bij een filmpje met wild wapperende boomtoppen en klepperende bestelbusdeuren schrijft Van Vleuten hoe het eraan toeging. "We hadden winsdstoten van 83 kilometer per uur. Het was voor het eerst in m'n leven dat ik moest uitklikken en omhoog moest lopen vanwege de wind. Toen ik m'n fiets aan de verzorgers gaf om in het busje te zetten, waaide die weg!"

"We hebben het overleefd!", voegt Fausto Masnada nog toe in een comment op het bericht van Van Vleuten.

Van Vleuten komt op 30 maart weer in competitie als ze aan de start staat van Dwars Door Vlaanderen. De zondag erop rijdt ze de Ronde van Vlaanderen om vervolgens de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor haar rekening te nemen.

Parijs-Roubaix, de koers waar ze vorig jaar zo hard ten val kwam, slaat ze over. In mei rijdt ze nog wel enkele Spaanse wedstrijden, waarna de volgende hoogtestage in Andorra wacht.