Arnaud De Lie is een toekomstig topsprinter, maar buiten de koers melkt hij nog 'gewoon' de koeien van zijn vader

Arnaud De Lie is niet alleen snel op de fiets, want hij is ook op het land van zijn vader nog van grote waarde.

Lie

Hij vertelt erover in gesprek met Het Laatste Nieuws op de boerderij van zijn vader in het Waalse Lescheret. "De boerderij is superbelangrijk voor me. Omdat ik op de boerderij leef sinds mijn tweede jaar. Ik ben al mijn hele leven hier. Ik ben de melker. Ik melk de koeien, maar nu is het alleen dat. Vroeger hielp ik mijn vader met van alles."

De vandaag twintig jaar geworden De Lie zal het bedrijf dus waarschijnlijk niet overnemen, maar dat is geen probleem voor de vader van de veelbelovende sprinter van Lotto Soudal. "Mijn papa is mijn grootste fan. Dus het is gemakkelijk voor hem om het te aanvaarden. Als ik koers, doet hij bijna niets overdag omdat hij dan veel stress heeft. Hij moet dan televisie kijken."

"Ik ben dankzij mijn vader begonnen met fietsen. Mijn vader is begonnen toen hij dertig was. Hij had een gebroken knie en begon toen ook te fietsen als een hobby. En ik heb hetzelfde gedaan als hem."

Hoewel woonachting in de Ardennen is De Lie meer een type voor het Vlaamse werk. "Ik hou van de Ardennenklassiekers, maar heb niet het lichaam voor die koersen. Mijn favorieten koersen zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Monumenten met een prachtige ambiance."

De Lie won dit seizoen al op Mallorca en hij schreef de GP Jean-Pierre Monseré op zijn naam. "Het is supergoed. Het zijn twee supermooie uitslagen voor mij, omdat ik natuurlijk niet dacht dat ik bij de profs meteen zou winnen. Het seizoen is nog lang en we maken niet de balans na twee maanden al op."

"Mijn seizoen is nu nog niet geslaagd dus. Ik denk dat Nokere Koerse mooi is voor mij. Ik ben een speciale kaart daar voor de ploeg."