Julian Alaphilippe start niet in Milaan-Sanremo, Fabio Jakobsen neemt plek in

Sneu voor Alaphlippe, maar het betekent wel het debuut in La Primavera van Fabio Jakobsen.

julian alaphilippe

Julian Alaphilippe zal geen gooi doen naar z'n tweede zege in Milaan-Sanremo. De wereldkampioen, die in 2019 de koers won, moet La Primavera aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte.

Het halve peloton is ziek, zwak en misselijk en daarvan is de Fransman nu ook het slachtoffer geworden. Hij heeft bronchitis en ligt met koorts op bed zo laat hij zelf weten via Instagram en meldt ook zijn ploeg QuickStep-AlphaVinyl.

De één z'n brood is de ander z'n dood; de koers is keihard. Want mede door het afzeggen van Alaphilippe is de weg nu vrij voor het debuut van Fabio Jakobsen in het monument. Hoewel Patrick Lefevere eerder nog niet overliep van enthousiasme zal de Hulk van Heukelom nu toch aan de start staan in Milaan.

Jakobsen krijgt daar gezelschap van Andrea Bagioli, Davide Ballerini, Mattia Cattaneo, Mikkel Honoré, Florian Sénéchal en Zdenek Stybar. "We houden van deze koers, maar zonder Julian in ons midden weten we dat het een stuk lastiger zal zijn om te winnen. Hoewel we niet bij de favorieten behoren, zullen we er nog steeds alles aan doen om te winnen", aldus ploegleider Davide Bramati.

Nieuws
  • Cor Vos