Tim Merlier maakt grote indruk met machtssprint in Nokere Koerse: 'Er lag serieus wat druk op'

Tim Merlier is oppermachtig in Nokere Koerse, waar hij in de sprint amper tegenstand kent.

Merlier

Na het kleuren van de beginfase door een vroege vlucht, brak de finale in Nokere Koerse al vrij snel open door onder anderen de Nederlanders Casper van Uden en Mathijs Paasschens. Hoewel ze vrij lang voor het peloton uit reden, waren er te veel ploegen die het in een sprint wilden laten eindigen en veel ruimte kregen ze dan ook niet.

Nadat de vluchters weer werden gegrepen, werd er nog redelijk vaak aangevallen maar niemand wist écht weg te komen vanuit het op een gegeven moment stevig uitgedunde peloton. Ploegen als Quick Step-Alpha Vinyl, UAE Team Emirates, Lotto Soudal en Alpecin-Fenix wilden het duidelijk in een sprint laten eindigen op de Nokereberg, waardoor vluchters aan een kansloze onderneming begonnen.

In de absolute finale nam Groupama-FDJ de kop van het peloton op de keitjes van de Nokereberg, maar al snel ging Merlier eroverheen. De Belg ging als eerste de laatste bocht door, trok vol aan en uiteindelijk kwam niemand nog over hem heen. Enkel nummer twee Maximilian Walscheid kwam nog enigszins in de buurt, terwijl Arnaud De Lie vanuit de achtergrond ook sterk kwam opzetten en derde werd.

Merlier na afloop: "Ik had gisteren een paar keer de voorgaande edities bekeken en je neemt je snelheid mee als je vroeg aangaat op de Nokereberg. Die editie die Bouhanni won, ging op eenzelfde manier.

"Nokere Koerse is een thuiswedstrijd voor me en er lag serieus wat druk op. Toen ik over het parkoers fietste, was het net of ik het WK reed zoveel ambiance was er. We hebben als ploeg controle gehouden tijdens de koers. Er sluipen altijd een paar foutjes in, maar op het einde is alles gelukkig goed gekomen."

Nieuws
  • Cor Vos