HomeNieuwsThijs Zonneveld meldt dat Jumbo-Visma en EF Education interesse hebben in Nils...

Thijs Zonneveld meldt dat Jumbo-Visma en EF Education interesse hebben in Nils van der Poel: ‘Maar het is nu wel een gespierde gast van meer dan 80 kilo’

Gaat Van der Poel versus Van der Poel er dan echt van komen? Daar zitten nog heel wat haken en ogen aan. Lees er hieronder alles over!

Dat wielrennen en schaatsen familie van elkaar zijn blijkt al uit de vele dwarsverbanden die er zijn. Sven Kramer en Kjeld Nuis waren/zijn zeer actief bij de noordelijke wielerverenigng NWVG, een renster met een schaatsachtergrond (Loes Adegeest) werd onlangs wereldkampioen Zwiften en het had niet veel gescheeld of het nieuwste Nederlandse wielersprinttalent Olav Kooij was een schaatser geweest.

En dus is het nieuws waar Thijs Zonneveld in de podcast In Het Wiel van AD niet eens zo heel revolutionair: Jumbo-Visma en EF Education-EasyPost hebben interesse in Nils van der Poel. Als wielrenner welteverstaan.

Volgens Zonneveld kan hij bij beide ploegen testen doen en zou er dan eventueel bij een goed gevolg een contract klaar liggen. “Van Jumbo-Visma vind ik dat wel verrassend. Wel tof, maar ik had het niet aan zien komen. Bij de ploeg van Jonathan Vaughters vind ik het wel passen. Die heeft dat trainingsboek door zitten nemen en gedacht: kom maar bij ons. Het is toch ook een beetje een vrijbuitersploeg.”

Van der Poel won in Peking goud op de 10 en 5 kilometer en bracht daarna z'n uitgebreide trainingsschema naar buiten in boekvorm – How To Skate A 10K (and half a 10K) – naar buiten. Daaruit bleek dat hij heel veel lange duurtrainingen op de fiets deed.

Toch valt daar niet direct uit op te maken of hij het niveau van de World Tour aan kan. “Hij rijdt blokken van 400 watt voor een half uur. Maar het is nu wel een gespierde gast van meer dan 80 kilo. Dan kom je op zo'n 5 watt per kilo. Er is geen World Tour-ploeg, of procontinentale ploeg die daar van onder de indruk is”, nuanceert Zonneveld.

“Maar het is wel interessant om te zien wat hij kan als hij wat afvalt en zich in een test twintig minuten volledig geeft, want die 400 watt-blokken waren ook wel tijdens een langere training.”

Overigens is het nog onduidelijk wat Nils van der Poel zelf wil. De Zweed gebruikt de komende tijd of en zo ja hoe hij verder wil als topsporter. Het is wel duidelijk dat hij stopt met schaatsen.

Beeld: ProShots

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Rob Harmeling wilde helemaal geen ploegleider worden, maar: ‘Dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen!’

Twee weken geleden klapte Bas Tietema in een gesprek met RTV Oost al enigszins...

Herstel Roglic gaat langzaamaan goede kant op: ‘Ik kan mijn arm nog niet helemaal strekken, maar iedere week gaat beter”

Dat heeft natuurlijk een specifieke reden, want de Sloveen werd geopereerd aan zijn schouder....

Meer zoals dit

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...

Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: ‘Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten’

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra...

Geen B&B Hotels-KTM voor Ramon Sinkeldam: sprintaantrekker tekent voor 2 jaar bij Alpecin-Deceuninck

Het leek zo'n mooi project: B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een krachtige...