Roglic maakt indruk op de kasseien in de GP Denain, maar Walscheid pakt de zege

De kasseientest voor Primoz Roglic in de GP Denain was een geslaagde. De Sloveen kwam zelfs dicht bij de overwinning, maar uiteindelijk was Maximilian Walscheid als eerste over de streep.

Walscheid
  • Primož Roglič Primož Roglič

Deze editie van GP Denain was er eentje om extra naar uit te kijken. Ten eerste omdat de GP Denain een mini-Roubaix is, maar ten tweede omdat Team Jumbo-Visma Primoz Roglic en Jonas Vingegaard had opgesteld ter voorbereiding op de Touretappe naar Arenberg.

In de vlucht van de dag zat één grote naam: Niki Terpstra. De Noord-Hollander kreeg onder andere Floris De Tier met zich mee. Hoewel de vluchters een flinke voorsprong bijeen reden, daalde de voorgift razendsnel toen het peloton in gang schoot. Een van de ploegen die vooraan het nodige werk verrichtte: Team Jumbo-Visma.

De Nederlandse ploeg kreeg echter een aantal tegenslagen te verwerken tijdens de koers. Lennard Hofstede kwam hard ten val en moest daardoor opgeven. Ook Vingegaard reed lek, waarna Mick van Dijke wegviel vooraan doordat hij een wiel gaf aan de Deen. Wie wel constant van voren was te zien: Primoz Roglic.

De finale schoot echt in gang toen INEOS Grenadiers op de moeilijkste strook van de dag doortrok. De kopgroep was tegen die tijd al bijgehaald. De Britse ploeg versnelde met drie man: Jhonatan Narváez, Ben Turner en Magnus Sheffield. Slechts twee renners konden het drietal volgen. De Fransman Damien Touzé en jawel, Roglic.

De vijf reden een voorgift bijeen van meer dan twintig seconden, maar achter hen formeerden zich meerdere ploegen die het op een sprint wilden laten uitlopen. Die teams moesten alles op alles zetten om Roglic en co nog terug te halen, maar dat lukte onder de vod van de laatste kilometer.

Een sprint zou dus beslissen over de GP Denain. Het was Adrien Petit die al op driehonderd meter van de meet aanging, maar hij werd nog overvleugeld door Maximilian Walscheid - gisteren nog tweede in Nokere Koerse - en Dries de Bondt. Bram Welten was op plek tien de beste Nederlander.

Nieuws
  • Cor Vos