Feelgood van de dag: Hugo Hofstetter en z'n hond (die een Arkea-Samsic-pakje heeft!) 

Dit zijn toch schitterende beelden?!

hugo hofstetter
  • Hugo Hofstetter Hugo Hofstetter

Meestal betekent een hond in de koers slecht nieuws voor zowel de renners als de viervoeter: een onoplettend baasje dat ervoor zorgt dat het peloton of de vluchtgroep ineens vol in de ankers moet. We zagen bijvoorbeeld Marcus Burghardt al eens een hond aanrijden.

Maar dit is feelgood, zoals we in de kop hadden beloofd. En dat is het ook, want het gaat over sprinter Hugo Hofstetter en zijn lieve hond Petrus. Iets minder dan drie jaar geleden kreeg hij 'm als pup en timmerde Hugo een mooi hok voor 'm in elkaar.

Petrus in z'n jonge jaren voor z'n gerieflijke onderkomen | Beeld: Instagram Hugo Hofstetter

Petrus groeide al snel op tot een uit de kluiten gewassen hond (een herderachtige denken we, maar Martin Gaus mag zich melden als we er helemaal naast zitten; we hebben meer verstand van wielrennen..) en kreeg een mooi shirtje van de ploeg waar Hofstetter in 2020 en 2021 voor reed.

Petrus in shirtje van Israel Start-Up Nation. | Beeld: Instagram Hugo Hofstetter

Z;mn huidige ploeg Arkea-Samsic kon uiteraard niet achterblijven en dus verscheen Hofstetter afgelopen woensdag met Petrus in een nog wat professioneler hondenkoerstruitje aan de start van Nokere Koerse. Petrus gaat mee naar elke koers waar Hofstetter rijdt en is de mascotte van de ploeg!

Hugo en hond voor aanvang van Nokere Koerse afgelopen woensdag | Beeld: screenshot Sporza

Petrus heeft ook een eigen Instagram-account, maar op het account van Hofstetter is te zien hoe de Fransman z'n hond meeneemt als hij de dag na een koers een rondje gaat uitfietsen. Mooie beelden van een enthousiaste hond - en coureur!

De ritjes met Petrus legden Hofstetter dit seizoen geen windeieren, want hoewel de Fransman nog geen koers wist te winnen, stond hij wel op het podium in Kuurne-Brussel-Kuurne, Le Samyn, de Ronde van Drenthe en de GP Jean Pierre Monseré. In de Ster van Bessèges sprintte hij naar een tweede plek; afgelopen week kwam hij wel behoorlijk hard ten val in Nokere Koerse (hij sprintte alsnog naar een zevende plek).