Mathieu Van der Poel over kansen in Milaan-Sanremo: 'Het is ook voor mij een vraagteken, maar ik start met een vrije rol'

Mathieu van der Poel maakte twee dagen geleden de keuze om toch af te reizen naar Milaan-Sanremo.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Voorafgaand maakte Van der Poel een montere indruk voor de camera's van Eurosport. "Donderdag kwam ik thuis van training en toen had ik al wat gemiste oproepen van de ploeg. Gianni Vermeersch was ziek geworden en ze vroegen of ik hem wilde vervangen. "

Van der Poel ging in op het verzoek van de ploeg om eerder te starten dan gepland. "Normaal zou ik dinsdag pas beginnen in de Settimana Coppi e Bartali, maar na even nagedacht te hebben besloot ik toch om hier te starten, maar wel zonder druk."

Met Jasper Philipsen heeft Alpecin-Fenix nog een troef om uit te spelen in de finale. Hoe goed Van der Poel gaat zijn, vindt hij zelf lastig om te zeggen. "Dat is voor mij ook een vraagteken. Ik voelde me goed op training, maar dat zijn geen koersen. We gaan het zien. Ik heb een vrije rol binnen de ploeg."

En dan is het nog de vraag hoe de rug het gaat houden. "Daar gaat het goed mee. Soms voel ik het nog na een lange en inspannende training, maar het houdt me niet meer tegen op de fiets."

Nieuws
  • Cor Vos