Wout van Aert voorafgaand aan Milaan-Sanremo: 'Mooi voor het wielrennen dat Van der Poel weer terug is'

Wout van Aert geldt als de grote favoriet voor Milaan-Sanremo.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Voorafgaand aan het monument stond hij voor de camera's van Eurosport om te praten over zijn verwachtingen. "Milaan-Sanremo is heel lang en snel, maar soms ook wat saai. Totdat we de Capi's en daarna de Cipressa bereiken. Vanaf daar is het altijd heel zwaar, ook al lijkt het op televisie soms zo dat er niet veel gebeurt."

De kopman van Team Jumbo-Visma vertelde in een ander interview dat hij Tadej Pogacar niet zal laten rijden als die gaat. Gevraagd naar de rol van de Sloveen blijft Van Aert echter enigszins op de vlakte. "Misschien krijgen we aanvallen, maar anders is het sowieso al afzien."

De voorbije dagen vielen de (schaduw)favorieten als bosjes door de griep die in het peloton heerst. "Dat verandert het misschien een klein beetje, maar er zijn nog steeds genoeg favorieten over." Al zal zeker het niet starten van Caleb Ewan de tactiek van de toppers doen veranderen.

"Het is vreemd al die ziektegevallen in het peloton, maar aan de andere kant is het een monument en de teams vervangen hen met andere sterke renners."

Uiteraard ging het in het interview met Van Aert ook over eeuwige rivaal Mathieu van der Poel, die in Milaan-Sanremo zijn rentree maakt na slepende rugproblemen. "Het is mooi voor het wielrennen dat hij er weer bij is. Toen we hem zagen trainen, geloofde iedereen erin dat hij terug zou keren tijdens het voorseizoen. Nu is het zelfs nog sneller dan we hadden verwacht. Ik denk dat hij het goed kan doen."

Nieuws
  • Cor Vos