HomeAchtergrondKoers op tv: Tom Dumoulin weer fit in Catalonië, WK sprint in...

Koers op tv: Tom Dumoulin weer fit in Catalonië, WK sprint in De Panne en klassiekers aan het eind van de week

De agenda loopt over! Hieronder vind je alle koersen die je op tv kunt kijken komende week, met daarbij ook de toppers die er van start gaan.

Maandag t/m zondag: Ronde van Catalonië

Voor de mannen die niet in het Vlaamse voorjaar actief zijn, is er de Ronde van Catalonië: zeven ritten in en rondom Barcelona. Kansen voor de sprinters, maar vooral toch ook best zware bergritten (en traditioneel de laatste dag rondjes over de Montjuic in Barcelona zelf).

Je kijkt er elke dag naar op Eurosport 1 vanaf 15.15 uur. De finish zal steeds zo tussen 16.45 uur en 17.15 uur zijn (op zondag finishen ze al rond 14.30 uur). Tom Dumoulin maakt er na zijn coronabesmetting z'n 'comeback'. Het is afwachten hoe hij zich houdt tegen mannen als Simon Yates, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Joao Almeida en Michael Woods – zeker ook omdat hij in de UAE Tour wat rugproblemen leek te hebben.

De etappe van woensdag, één van de bergritten | Beeld: Ronde van Catalonië

Dinsdag t/m zaterdag: Settimana Coppi e Bartali

Deze koers is helaas niet op de Nederlandse tv te zien (wel op de RAI), maar we zetten hem er toch even bij omdat Mathieu van der Poel hier natuurlijk zijn laatste hand zal leggen aan de voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen. Van der Poel is overigens in goed gezelschap want ook Geraint Thomas, Chris Froome en Marc Hirschi rijden er. Je kunt het vast volgen door te googelen op Settimana Coppi e Bartali en livestream maar dat heb je niet van ons…

Dinsdag en woensdag: voorheen Driedaagse De Panne

Vroeger was de Driedaagse De Panne een etappekoers met een eindklassement en alles erop en eraan. Heden ten dage zijn het twee losse wedstrijden: op woensdag rijden de mannen de Minerva Classic Brugge-De Panne en op donderdag is het aan de vrouwen in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne.

Een sprintersfeest, want bij de mannen staan bijna alle toppers aan het vertrek: van Mark Cavendish en Dylan Groenewegen tot Sam Bennett, Tim Merlier en Fernando Gaviria. Misschien kan de jonge Olav Kooij wel verrassen? Fabio Jakobsen en Caleb Ewan ontbreken wel. Bij de vrouwen is het de vraag wie Lorena Wiebes kan kloppen. Sporza is er beide dagen op Één bij vanaf 15.00 uur. De finish is tussen 16.45 uur en 17.15 uur. Eurosport 2 zendt de koersen ook uit.

Vrijdag: E3 Saxo Bank Classic

Een wat onderschatte wedstrijd, maar het is een soort mini-Ronde van Vlaanderen en dat is aan het deelnemersveld ook wel te zien: Wout van Aert, Kasper Asgreen, Victor Campenaerts, Dylan van Baarle, Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, etc. Ze zijn er allemaal bij! Je kijkt de koers via Sporza op Één en ook Eurosport zendt de koers uit. De finish is rond de klok van vijven.

Zondag: Gent-Wevelgem

Op zondag zie je bij de mannen zo goed als dezelfde namen aangevuld met wat rappe mannen die de Kemmelberg moeten zien te overleven (lukt dat Fabio Jakobsen en Tim Merlier bijvoorbeeld?). Bij de vrouwen is het de vraag of Lorena Wiebes dat lukt, want Lotte Kopecky zal haar zinnen ook op de koers hebben gezet. De mannen zullen op zondag eerst finishen alvorens de vrouwen het grand dessert verzorgen. Je volgt de koers op Sporza en Eurosport.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Rob Harmeling wilde helemaal geen ploegleider worden, maar: ‘Dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen!’

Twee weken geleden klapte Bas Tietema in een gesprek met RTV Oost al enigszins...

Herstel Roglic gaat langzaamaan goede kant op: ‘Ik kan mijn arm nog niet helemaal strekken, maar iedere week gaat beter”

Dat heeft natuurlijk een specifieke reden, want de Sloveen werd geopereerd aan zijn schouder....

Meer zoals dit

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Rob Harmeling wilde helemaal geen ploegleider worden, maar: ‘Dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen!’

Twee weken geleden klapte Bas Tietema in een gesprek met RTV Oost al enigszins...

Froome doet zijn verhaal over langdurige covidsymptomen en waarschuwt collega’s: ‘Heel erg geleden’

Chris Froome haalde tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk ongetwijfeld zijn beste niveau sinds...