Wout van Aert verschiet pijlen bij demarrages Pogacar: 'Hij begon vroeg en het was telkens snoeihard'

Wout van Aert eindigde tot zijn grote teleurstelling achtste in Milaan-Sanremo.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Na afloop deed hij zijn verhaal bij Het Laatste Nieuws. "Ik ben teleurgesteld. Ik heb denk ik te veel energie verspeeld met de aanvallen van Pogacar. In de afdaling toen Mohoric passeerde, wist ik meteen dat het gevaarlijk was. Toen ik wilde inschuiven, kwam ik alleen net niet goed door."

Mohoric staat in het peloton bekend als een van de beste dalers. "Als hij tien meter heeft, weet ik dat het gevaarlijk wordt. En beneden is het een tactisch spel. Ik koerste om te winnen, Mathieu ook. De anderen dachten al snel aan het podium, wat ook hun goed recht is. Maar ik ga liever strijdend ten onder."

Op het einde van de Poggio moest Van Aert nog een klein gaatje laten na een aanval van Søren Kragh Andersen. "Aanvallen zat er ook niet meer in op de Poggio. Pogacar begon vroeg met aanvallen en telkens snoeihard. Ik was blij te kunnen antwoorden, maar daarmee verschoot ik mijn beste pijlen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt in de winkel en is online te bestellen via tijdschriftenland.

Nieuws
  • Cor Vos