HomeAchtergrondTweederde van de renners van BORA-hansgrohe is ziek, manager Ralph Denk ten...

Tweederde van de renners van BORA-hansgrohe is ziek, manager Ralph Denk ten einde raad: ‘Zoiets nog nooit meegemaakt, sommigen rijden veel meer dan gepland’ 

De griepgolf die door het peloton gaat treft BORA-hansgrohe het hardst. Manager Ralph Denk over de haast onwerkbare situatie.

Het is met de Ronde van Catalonië, de Setimana Coppi e Bartali en verschillende wedstrijden in het Vlaamse voorjaar een drukke week in het wielrennen. Voor ons als volgers is dat natuurlijk smullen en voor de ploegen zou dat normaal gesproken ook wel het geval zijn, maar de griepgolf die door het peloton gaat, zorgt bij veel ploegen voor hoofdbrekens.

Met name bij BORA-hansgrohe is het alle zeilen bijzetten. De Duitse ploeg beschikt op het moment maar over elf fitte renners, hetgeen betekent dat er maar liefst negentien in de ziekenboeg zitten met griep of een blessure.

Ploegmanager Ralph Denk vertelt aan het Duitse Radsport dat het voor veel problemen zorgt bij het invullen van de selecties, en hij ook dingen moet doen die hij liever niet zou doen.

“Je bent verplicht om deel te nemen aan wedstrijden in de World Tour, Milaan-Sanremo kun je niet overslaan. Nu is er ook weer de Ronde van Catalonië in de World Tour, ook daar móeten we aan de start verschijnen. We sturen de renners die fit en gezond zijn van de ene naar de andere race, op het vormpeil letten we al niet meer. Sommigen rijden veel meer dan gepland, wat op de lange termijn fataal kan zijn.”

In Parijs-Nice kreeg BORA-hansgrohe te maken met zeven uitvallers en inmiddels zitten ook Sam Bennett en Ide Schelling in de ziekenboeg. “Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het zijn vooral infecties van de bovenste luchtwegen, soms is het nog nog een coronabesmetting. Het is een extreme situatie, ook al omdat het in alle koersen prima weer was.”

De Duitse ploeg verschijnt in de Ronde van Catalonië met zes man aan de start, terwijl ze eigenlijk met zeven man mogen starten. Gisteren reden ze de kleine Italiaanse koers Per Sempre Alfredo maar met vier man. “We hebben de filosofie om sowieso niet te koersen met renners die niet fit zijn, ook niet als het om Milaan-Sanremo gaat. De vicieuze cirkel zal ooit eindigen”, besluit Denk.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Veelbesproken Roglic kopman Jumbo-Visma in Giro dell’Emilia

De Sloveen zou weg mogen bij Jumbo-Visma en ploegen als INEOS Grenadiers, Movistar en...

📸 Ontwerper maakt alvast nieuwe shirtjes voor fusieploeg Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step

We hebben al veel vaker aandacht besteed aan het Instagram-account van designer Stijn Dossche,...

Politie Noord-Nederland stopt met begeleiding wielerkoersen: ‘Hierdoor kunnen we in 2024 geen wedstrijden meer organiseren’

In Nederland moeten al steeds meer wielerwedstrijden worden afgelast vanwege het gebrek aan politie-inzet...

‘Amazon wordt co-sponsor van fusieploeg Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step’

Wie dacht dat de fusiesoap haar hoogtepunt al heeft bereikt, heeft het mis. Het...

Meer zoals dit

🎥 Opgelet, wegenwerken aan de gang! Renners moeten tijdens CRO Race slalommen tussen palen

Bizarre toestanden tijdens de derde etappe van de CRO Race, ook wel de Ronde...

Rui Costa over maatje Remco Evenepoel: ‘Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is’

Remco Evenepoel heeft het tijdens de voorbije Ronde van Spanje niet kunnen waarmaken tegen...

Wegkapitein Stuyven over opofferen De Lie voor Van Aert op EK: ‘Voor Arnaud had de meet óók 100 meter verder gelegen’

Op de VAM-berg leverde De Lie een indrukwekkende lead-out voor Van Aert. De jongeling...