HomeAchtergrondTweederde van de renners van BORA-hansgrohe is ziek, manager Ralph Denk ten...

Tweederde van de renners van BORA-hansgrohe is ziek, manager Ralph Denk ten einde raad: ‘Zoiets nog nooit meegemaakt, sommigen rijden veel meer dan gepland’ 

De griepgolf die door het peloton gaat treft BORA-hansgrohe het hardst. Manager Ralph Denk over de haast onwerkbare situatie.

Het is met de Ronde van Catalonië, de Setimana Coppi e Bartali en verschillende wedstrijden in het Vlaamse voorjaar een drukke week in het wielrennen. Voor ons als volgers is dat natuurlijk smullen en voor de ploegen zou dat normaal gesproken ook wel het geval zijn, maar de griepgolf die door het peloton gaat, zorgt bij veel ploegen voor hoofdbrekens.

Met name bij BORA-hansgrohe is het alle zeilen bijzetten. De Duitse ploeg beschikt op het moment maar over elf fitte renners, hetgeen betekent dat er maar liefst negentien in de ziekenboeg zitten met griep of een blessure.

Ploegmanager Ralph Denk vertelt aan het Duitse Radsport dat het voor veel problemen zorgt bij het invullen van de selecties, en hij ook dingen moet doen die hij liever niet zou doen.

“Je bent verplicht om deel te nemen aan wedstrijden in de World Tour, Milaan-Sanremo kun je niet overslaan. Nu is er ook weer de Ronde van Catalonië in de World Tour, ook daar móeten we aan de start verschijnen. We sturen de renners die fit en gezond zijn van de ene naar de andere race, op het vormpeil letten we al niet meer. Sommigen rijden veel meer dan gepland, wat op de lange termijn fataal kan zijn.”

In Parijs-Nice kreeg BORA-hansgrohe te maken met zeven uitvallers en inmiddels zitten ook Sam Bennett en Ide Schelling in de ziekenboeg. “Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het zijn vooral infecties van de bovenste luchtwegen, soms is het nog nog een coronabesmetting. Het is een extreme situatie, ook al omdat het in alle koersen prima weer was.”

De Duitse ploeg verschijnt in de Ronde van Catalonië met zes man aan de start, terwijl ze eigenlijk met zeven man mogen starten. Gisteren reden ze de kleine Italiaanse koers Per Sempre Alfredo maar met vier man. “We hebben de filosofie om sowieso niet te koersen met renners die niet fit zijn, ook niet als het om Milaan-Sanremo gaat. De vicieuze cirkel zal ooit eindigen”, besluit Denk.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...