Tom Boonen kritisch op Sagan: 'Ik zie een gelaten renner'

Tom Boonen was niet echt te spreken over Peter Sagan tijdens Milaan-Sanremo.

Sagan
  • Peter Sagan Peter Sagan

Boonen gaf commentaar voor de VRT en zag de drievoudig-wereldkampioen voor de Cipressa langs de kant van de weg met mechanische problemen. Sagan probeerde nog wel terug te keren in de groep met favorieten, die ontketend was op de Cipressa, maar de Slowaak mist volgens Boonen de heilige wil.

"Peter Sagan is een fantastische coureur", vertelde Boonen in de uitzending. "Voor zijn carrière zou hij het zeker verdienen om Milaan-Sanremo eens te winnen, maar op basis van hoe hij nu rondrijdt niet. Ik zie een gelaten Sagan, alsof het hem allemaal niet meer zo interesseert. Dat vind ik een beetje jammer."

Sagan wist tijdens Milaan-Sanremo niet meer terug te keren in de groep met favorieten en eindigde uiteindelijk als 92ste op iets meer dan zes minuten van winnaar Matej Mohoric. Desondanks was het voor zijn ploeg Team TotalEnergies een geslaagde editie van Milaan-Sanremo, want ploegmaat Anthony Turgis eindigde op een tweede plaats.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos