Bonje tussen Jumbo-Visma en Alpecin Fenix? Christoph Roodhooft reageert op kritiek Richard Plugge: 'Ik snap zijn punt niet' 

Waar Van Aert en Van der Poel elkaar respecteren, gaan de ploegmanagers rollend over straat...

christoph roodhooft

Na afloop van Milaan-Sanremo ging het over de komeetafdaling van Matej Mohoric, maar er was wat ook wat reuring over de situatie daarvoor. Jumbo-Visma-directeur constateerde dat Jos van Emden in het peloton al het werk moest doen en dat bijvoorbeeld Alpecin-Fenix niet thuis gaf om te helpen. Hij uitte in niet misverstane woorden zijn kritiek op de ploeg van de gebroeders Roodhooft.

Christophe Roodhooft zat bij de podcast Wuyts & Boonen van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws en reageerde op Plugge. Hij was het niet eens met de visie van de directeur van Jumbo-Visma.

"Allereerst is Plugge ons niks komen vragen in de wedstrijd zelf. Vorig jaar hebben wij wel meteen een mannetje bijgezet, maar nu waren we niet op voorhand de favoriet. Dus ik zie niet in waarom wij de wedstrijd nu zo hadden moeten aanpakken, in de verste verte niet. Het is Plugge zijn goed recht om dat te zeggen, maar ik snap zijn punt niet."

Volgens de Belg is het niet de eerste keer dat Plugge met in zijn ogen ongegronde kritiek komt op Alpecin-Fenix. "In de Tour van vorig jaar na de tijdrit had hij ook al commentaar. Hij zei dat het niet kon dat Mathieu voor het eerst op die fiets zat. Nu komt hij hier weer mee."