Mathieu van der Poel op etappejacht in Italië: 'Gewoon meerijden is mijn stijl niet'

Gaat-ie z'n eerste zege van het seizoen boeken?

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel maakte afgelopen zaterdag eerder dan verwacht z'n rentree na z'n rugproblemen van afgelopen winter (en daarvoor) en werd meteen derde. Vanaf vandaag rijdt hij nog vijf koersen in Italië tijdens de etappe koers Setimana Coppi e Bartali.

Wie dacht dat hij daar gewoon is om kilometers in de benen te krijgen voor de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix kent MVDP duidelijk niet. "Het is een test, maar ik zal niet alleen naar de finish rijden. Gewoon meerijden is mijn stijl niet."

Het parcours is hem zoals je in het artikel hierboven kunt zien in ieder geval op het lijf geschreven. Maar met wie moet Mathieu van der Poel dan afrekenen in Italië, waar voornamelijk in de regio's Emilië-Romagna (Bologna en omgeving) en Toscane zal roden gereden?

Er zijn een paar goede klassementsrenners van de partij met Geraint Thomas, Vincenzo Nibali, Tobias Foss en Chris Froome. Ook Marc Hirschi is van de partij en de Zwitser liet weer zien op de weg terug te zijn na een zege in Frankrijk afgelopen weekend. Maar de grootste concurrentie lijkt te komen van punchers als Diego Ulissi en Ethan Hayter.

Daarnaast staat ook Alberto Bettiol aan het vertrek. Wellicht dat een sterke sprinter als Matthew Walls van BORA-hansgrohe ook nog wat kan klaarspelen. Maar wij zetten toch minimaal in op een etappezege deze week voor MVDP...