Patrick Lefevere: 'Geen A- en B-programma voor Jakobsen of Cavendish bij onze ploeg' 

De ploegbaas reageert op de insinuaties die Cavendish tussen neus en lippen door maakte.

patrick lefevere
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Na Milaan-Turijn kwam Mark Cavendish enigszins vilein uit de hoek over de rol binnen de ploeg. De goede verstaander had aan de woorden van Cav genoeg om te concluderen dat hij niet helemaal tevreden is met z'n programma.

Zo zei hij dat hij alleen 'kleinere koersen' rijdt dit jaar en dat het hem bevreemdde dat niemand binnen de ploeg ook maar iets had gezegd over Milaan-Sanremo tegen hem, zeker toen het door ziekte en andere blessures afzeggingen regende bij QuickStep-Alpha Vynil.

Tegenover Cyclingnews reageerde ploegmanager Patrick Lefevere op de woorden van Cavendish. "We hebben geen A- programma's of B-programma's. We hebben alleen programma's. Cavendish kwam vanaf het begin af aan niet voor in onze plannen voor Milaan-Sanremo. Hij is ziek geweest en nog steeds niet helemaal fit. We zien hem liever op honderd procent terugkeren, maar in Milaan-Turijn bewees hij al ook niet honderd procent fit te kunnen winnen."

De Belgische ploegmanager ging ook nog even in de op het Jakobsen-of-Cavendish-vraagstuk voor de Tour, zij het niet van harte. "We zitten hier vlak na Milaan-Sanremo, waarom wil je het over de Tour hebben? We hebben bepaalde dingen besloten en daar blijven we bij. Maar beide renners staan wel op de longlist."

Vandaag gaat Cavendish van start in de Minerva Brugge-De Panne Classic, terwijl Fabio Jakobsen zondag Gent-Wevelgem voor z'n rekening neemt. Cav zal ook de Giro sowieso starten.