Van der Poel vierde in eerste etappe Coppi e Bartali: 'Fysiek voelde ik me goed op de klimmetjes'

Mauro Schmid won de eerste etappe in de Settimana Coppi e Bartali, Mathieu van der Poel finishte op een vierde plek.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

In de eerste etappe in Italië lag het zwaartepunt op een ruimte twintig kilometer van de meet. De renners kregen een klim voorgeschoteld van zo'n drie kilometer aan 9,5 procent. Op die klim viel Eddie Dunbar aan en de Ier kwam dan ook als eerste over de top. Voor Van der Poel, die het peloton leidde.

In het vervolg was het Mauro Schmid die de oversteek naar de koploper wist te maken en de twee wisten het uiteindelijk zelfs uit te zingen tot de streep. In de laatste rechte lijn bleek Schmid de betere van Dunbar en zodoende boekte de Zwitser zijn eerste zege in dienst van Quick Step-Alpha Vinyl.

Niet ver achter het tweetal sprintte een groep van zo'n dertig man voor de ereplaatsen. De sprint werd gewonnen door Ethan Hayter, net voor Van der Poel. Morgen ligt de finish op een muurtje van zo'n kilometer lang. Wellicht nog geschikter voor Van der Poel om zijn eerste seizoenszege te boeken.

Na afloop toonde de kopman van Alpecin-Fenix zich tevreden met de vorm. Tegen Algemeen Dagblad-journalist Daniel Dwarswaard liet hij weten: "Op de klimmetjes werd echt hard gereden. Maar ik voelde me fysiek goed daar. Hopelijk kan ik deze week ergens winnen hier."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos