HomePelotonpraatMathieu van der Poel fietst na tweede etappe Coppi e Bartali ook...

Mathieu van der Poel fietst na tweede etappe Coppi e Bartali ook nog even doodleuk 35 kilometer terug naar het hotel 

De etappes zijn 'm blijkbaar niet lang genoeg...

Mathieu van der Poel fietst na z'n rugproblemen weer al nooit te voren. Hij heeft grootste plannen met een dubbel Giro-Tour en ook in de Setimana Coppi e Bartali zit hij meer op het zadel van z'n Canyon dan op de comfortabele stoel in de ploegbus.

Dat kunnen we althans afleiden uit de Strava-pagina van Mathieu van der Poel. Sinds kort deelt MVDP daar al zijn ritten op de fiets en na de tweede etappe van de Italiaanse rittenkoers, die zo'n 170 kilometer lang was, wilde hij nog wat meer fietsen.

En dus fietste Van der Poel doodleuk de 35 kilometer terug naar het hotel in plaats van met de ploegbus mee terug te rijden. Nog een kort klimmetje, een beetje afdalen en langs de Adriatische kust naar de masseur en het eten in Riccione, om z'n totaal voor de dag boven de 200 kilometer te krijgen. Hij maakte er nog een mooi kiekje bij ook.

Zoals je hierboven ziet reed Van der Poel de 35 kilometer met een gemiddelde van 33 per uur. Voor ons amateurwielrenners is dat behoorlijk hard, maar voor MVDP is het waarschijnlijk een beetje lekker uitfietsen. In de afdaling tikte hij nog bijna de 80 aan en (waarschijnlijk op het korte klimmetje) hij zette ook nog heel even aan, want z'n maximale wattage was 801.

In de etappe zelf moest Van der Poel een paar aanvallen eerder in de rit bekopen en loste hij op de voorlaatste klim. Hij zat er niet heel erg mee: “Misschien was ik niet op m'n allersterkst vandaag, maar al met al is het een goede dag en een goede training geweest. Ik heb die koershardheid nodig voor de komende klassiekers.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

De Speld hertekent touretappe met t-shirt: La Schans des Belles Filles

In samenwerking met het Nederlandse wielerkledingmerk La Machine presenteren ze namelijk een speciaal t-shirt...

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...